ZA PRAZNIKE POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA: U Južnobačkom okrugu od 3. aprila do 6. maja otkriveno i sankcionisano 2.439 saobraćajnih prekr

Lj.P.

07. 05. 2024. u 15:16

ZA vreme prvomajjskih i vaškršnjih praznika, odnosno od 30. aprila do 6. maja, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dve osobe teško, a 29 je lakše povređeno.

ЗА ПРАЗНИКЕ ПОЛИЦИЈА ИМАЛА ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА: У Јужнобачком округу од 3. априла до 6. маја откривено и санкционисано 2.439  саобраћајних прекр

FOTO:MUP

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 26 saobraćajnih nesreća, u kojima su dve osobe  zadobile teže, a 14 lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, tokom praznika, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 2. 439 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključen 191 vozač i 18 vozila, a zadržano je 25 vozača.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 19 vozača, četiri zato što su  ponovili  ili nastavili vršenja prekršaja, a dva zbog nasilničke vožnje.

Za nasilničku vožnju tereti se vozač u Bačkom Petrovcu, koji je vozio u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva  promila alkohola u organizmu i vozač koji je, na relaciji Novi Sad-Zrenjanin, vozio brzinom, 127 kilometara većom od dozvoljene.

Zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)