POLICIJA SPREČILA LIKVIDACIJU NA VRAČARU: Uhapšen maskiran i sa metkom u cevi

Z.U.

10. 05. 2024. u 15:39

U jednoj od centralnih beogradskih opština, Vračar, juče su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, uhapsili nekoliko osoba, za koje se sumnja da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi.

ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА ЛИКВИДАЦИЈУ НА ВРАЧАРУ: Ухапшен маскиран и са метком у цеви

Snimak postavljanja eksploziva pod Vukićevićev "porše", Foto Printskirin

 Jedan od njih zatečen je, u lokalnom kafiću, maskiran i pištoljem, sa metkom u cevi. Osnovnao se sumnja da je ovaj mladić trebao da počini likvidaciju.

U saopštenju policije se navodi da je akcija usledila posle višemesečnog operativnog rada i da je reč o kriminalnoj ekipi, koja se povezuje sa nevolašćenom proizvodnjom i trgovinom narkoticima, ali i oružje. Takođe, na teret im se stavlja priprema teškog ubistva.

- Već izvenso vreme raspolažemo sa operativnim podatkom da se sprema egzekucija jednog muškarca, koji ima tesne veze sa jednim od crnogorskih kriminalnih klanova - navodi sagovornik "Novosti" blizak istrazi. - On je, takođe, bezbednosno interesantna osoba. Istražujemo indicije,koje nam govore da su uhapšeni muškarci povezani sa kriminalnom grupom Nikole Vušovića, zvanog Džoni i Ćopavi, sa Vračara.

Paralelno sa hapšenjima, policija je sa kolegama iz Interventne jedinice, obavila pretrese na više lokacija na teritoriji Beograda. Ova akcija, inače, urađena je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, koje će se oglasiti kada im uhapšeni budu privedeni na saslušanje sa krivičnom prijavom.

Inače, akcija na razbijanju ove narkobande krenula je rano ujutru. Veliki broj specijalnih policijskih timova blokirao je i deo oko Kalenić pijace. Prva hapšenja usledila su na uglu Krunske i Ulice Koče Kapaetana, a posle privođenja na mestu događaja stigli su i forenzičari, koji su prikupljali biološke i ostale materijalne tragove.

Poslednjih dana, kako pričaju meštani ovog dela Beograda, bilo je primetno pojačano prisustvo policije, jer se reagovalo na dojave o mogućoj likvidaciji. Takođe, inspektori u civilu pratili su osumnjičene, koji su juče i pohapšeni. U ovom trenutku niko iz MUP Srbije neće da obelodani ko je bio meta pripremanog smaknuća.

Očekuje se da bi danas moglo da bude više detalja o ovom događaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)