PREDSTAVLJAO SE KAO BANKAR I PREVARIO "KLIJENTA" ZA SKORO 5 MILIONA DINARA: Optužen jer je obećavao kredite jedne banke

J.D.Lj.

08. 08. 2023. u 15:00

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužnicu protiv okrivljenog S.B.(37) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

ПРЕДСТАВЉАО СЕ КАО БАНКАР И ПРЕВАРИО КЛИЈЕНТА ЗА СКОРО 5 МИЛИОНА ДИНАРА: Оптужен јер је обећавао кредите једне банке

Foto: Anspleš

On je u periodu tokom 2011. i 2012. godine u Beogradu, izvršio prevare,  filijalama banke "Pireus" AD i "Hipo alpe adria" banka AD kojom prilikom je u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 1.500.000,00 dinara.

On je doveo lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica u zabludu oštećenog, nakon toga ga održavao u zabludi i time ga naveo da na štetu tuđe imovine nešto učini, predstavljajući se kao zaposleni u banci  "Pireus" AD i da banka u kojoj radi može odobriti kredit u iznosu od milion evra pravnom licu iz Subotice.

Tako je naveo oštećenog da radi odobravanja kredita zaključi ugovor o cesiji i uplati iznos od 50.000,00 evra, koji je oštećeni položio u sef zakupljen kod "Hipo alpe adria" banke AD.

Nakon toga,  zaključio je opisani ugovor, zatim deponovao potpis u banci "Pireus" AD, lažno prikazujući i prikrivajući činjenice da nije zaposlen u toj banci, a da je nad preduzećem sa kojim je zaključen ugovor pokrenut prethodni stečajni postupak.

Takođe, bez saznanja oštećenog podigao je iz sefa 50.000 evra odmah po polaganju istog, da bi zatim oštećenog održavao u zabludi da mu je odobren traženi kredit, dostavljajući mu razna dokumenta i nudeći mu dodatne garancije da će mu vratiti navedeni iznos, vršeći delimičan povraćaj novca.
 
Nakon nekog vremena,  prekinuo je kontakt sa oštećenim i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.998,492,25 dinara. U vezi sa iznetim, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i za navedeno krivično delo izrekne kaznu u skladu sa zakonom.
 

BONUS VIDEO: UPALI U KUĆU, LOPOVE ZATEKLI U GAĆAMA I POBACALI IH NA POD - Pogledajte filmsku akciju UKP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo