NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ZA BOLJI ŽIVOT SVIH GRAĐANA SRBIJE: Bivši i sadašnji ministar nastavljaju put digitalizacije

Novosti online

20. 05. 2024. u 16:05

BIVŠI ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović sastao se sa ministrom Dejanom Ristićem sa kojim je posetio selo Prkosava u Opštini Lazarevac koje je dobilo pristup brzom optičkom internetu.

ЗА БОЉИ ЖИВОТ СВИХ ГРАЂАНА СРБИЈЕ: Бивши и садашњи министар настављају пут дигитализације

Foto: Printscreen/instagram

- Imao sam čast da na poziv ministra informisanja i telekomunikacija g. Dejana Ristića zajedno posetimo selo Prkosava u opštini Lazarevac, još jedno selo u Srbiji koje je dobilo pristup brzom optičkom internetu.

Zahvaljujući brzom internetu učenici izdvojenog odeljenja osnovne škole „Rudovci“ u selu Prkosava, sada imaju mogućnost održavanja digitalne nastave, časova informatike i računarstva i korišćenje digitalnih udžbenika, dok je 27 domaćinstava ovog sela već priključeno na internet i može da uživa u prednostima elektronske uprave i elektronske trgovine, kao i da pristupa digitalnim multimedijalnim sadržajima.

Ovaj poziv predstavlja veliki profesionalni ali i ljudski gest novog ministra koji govori mnogo.

Sa jedne strane, pokazuje kontinuitet nove Vlade Republike Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija kada je u pitanju digitalizacija i izgradnja naprednih telekomunikacionih mreža i potvrđuje da će se ovaj najbitniji infrastrukturni projekat uvođenja brzog interneta u ruralnim predelima Srbije nastaviti istim, pa čak i jačim intenzitetom.

Sa druge strane, oslikava posebnu vrlinu g. Dejana Ristića, otvorenost i spremnost da u kontinuitetu produži kvalitetne projekte sa odličnim timom Ministarstva i u toj nameri će uvek imati moju stručnu podršku i pomoć - poručio je ministar Mihailo Jovanović na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO: SRBI IZ CRNE GORE ČVRSTO UZ VUČIĆA - Predsednik opštine Pljevlja za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića