NARODNA BANKA KINE: Novi kineski zajmovi u juanima u julu najmanji za skoro 14 godina

Tanjug

11. 08. 2023. u 23:16

VREDNOST novih kineskih zajmova u nacionalnoj valuti je u julu iznosila 345,9 milijardi juana, saopštila je danas Narodna banka Kine (PBOC).

НАРОДНА БАНКА КИНЕ: Нови кинески зајмови у јуанима у јулу најмањи за скоро 14 година

Foto: Free Images Pixabay

Ova brojka je daleko manja od očekivanja tržišta, koja su predviđala pozajmice od 800 milijardi juana i istovremeno najniža od novembra 2009. godine.

Vrednost zajmova je znatno manja i u odnosu na isti mesec prošle godine, kada su klijenti pozajmili 679 milijardi juana, a pogotovu u odnosu na jun, kada su zabeleženi zajmovi u iznosu od 3,05 biliona juana, prenosi Tanjug.

M2, široka mera novčane mase koja pokriva gotovinu u opticaju i sve depozite, porastao je za 10,7 odsto u odnosu na isti mesec godinu dana ranije.

Kako navode ekonomski stručnjaci, novi zajmovi u juanima predstavljaju više od četiri petine svih kredita u Kini.

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)