U IME NARODA: Presuda

Novosti online

13. 04. 2024. u 15:25

U IME NARODA

У ИМЕ НАРОДА: Пресуда

Nikola Obradović

Viši sud u Beogradu, sudija Violeta Marjanović, u parnici tužilje Svetlane Draginac, iz Beograda, čiji je punomoćnik Andreja Čivtelić, advokat iz Beograda, protiv tuženog "Novinarsko-izdavačkog društva kompanije Novosti AD", sa sedištem u Beogradu, čiji je punomoćnik Mirko Mrkić advokat iz Beograda, radi povrede autorskog prava, nakon održane usmene, javne i glavne rasprave zaključene dana 08.04. godine, doneo je

PRESUDU

ODBIJA SE prigovor litispendencije istaknut od strane tuženih u odgovoru na tužbu dana 16.12.2021.godine, KAO NEOSNOVAN.

USVAJA SE žalbeni zahtev tužilje Svetlane Dingarac nz, Beograda, pa se UTVRĐUJE da je tuženi Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD nz Beograda, povredio autorska prava tužilje tako što je dana 11. februara 2015. godine neovlašćeno javno saopštio autorsko delo - fotografiju „Vladan Glišić - portret" na internet cajtu www.novosti.rs, javno saopšto autoreko delo u nepotunoj formi i javno saopštio autorsko delo bez naznačenja imena ili pseudonima autora.

OBAVEZUJE SE tuženi da uvod i izreku presude kojom se utvrđuje povreda autorskih prava tužilje objavi na svom internet cajtu www.novosti.rs, y poky od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

OBAVEZUJE SE tuženi da na internet sajtu wnw.novost.rs potiše tužilju,kao autorku fotografije "Vlalan Glišić - portret" u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

OBAVEZUJE SE tuženi da tužnocu naknadi troškove parničnog postupa u iznosu od 365.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od dana kada nastupe uslovi za izvršenje pa do isplate, u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!