TRKA HUMANOSTI DUGA 540 KILOMETRA: Boris trči do Ostroga, Fondacija Mozzart donira za svaki kilometar

Promo

01. 05. 2024. u 10:00

MLADI Smederevac humanim podvigom prikuplja sredstva za lečenje svojih sugrađana.

ТРКА ХУМАНОСТИ ДУГА 540 КИЛОМЕТРА: Борис трчи до Острога, Фондација Mozzart донира за сваки километар

Foto: Promo

Od rodnog Smedereva pa sve do manastira Ostrog, Boris Gujaničić trasirao je svoju rutu humanosti. Putanja mladog sportiste duga je 540 kilometra, a za svaki pređeni Fondacija Mozzart doniraće sredstva za lečenje Borisovih sugrađana Matije Zotovića i Anđele Petrović. Sa gradskog trga ispraćen je uz ogromnu podršku i navijanje da ostvari plemeniti cilj.

U humani atletski podvig od 12 dana Boris je krenuo svim srcem i sa jednim plućnim krilom. Od trinaeste godine ovaj hrabri mladić živi bez levog plućnog krila koje mu je odstranjeno zbog ciste, ali ga to ne sprečava da trenira, trči i pomaže onima kojima je potrebno.

Iza sebe ima 20 polumaratona i maratona, kao i 5.000 kilometara pređenih tokom priprema za jednu od najvažnijih trka u životu. Ispred sebe ima samo jedno – veliki humani cilj da pomogne trinaestogodišnjoj Anđeli koja ima retku bolest izazvanu mutacijom CDKL5 gena i trogodišnjem Matiji kojem su od rođenja dijagnostikovane brojne anomalije.

- Mnogo mi znači podrška Fondacije Mozzart koja mi je omogućila da nabavim najbolju opremu, a takođe donira sredstva za pomoć deci za koju trčim što je najbitnije. Nadam se da ćemo zajedno uspeti u ovoj trci humanosti i stići do cilja - poručio je Boris.

Gujaničić je ovu trku planirao duže od godinu dana, a cilj mu je da svakog dana istrči oko 40 kilometara, odnosno po jedan maraton. Mladenovac, Aranđelovac, Gornji Milanovac, Ovčar banja, Užice, Zlatibor, Nova Varoš, Pljevlja, Đurđevića Tara, Šivnik i Vučije ucrtani su kao usputne stanice na Borisovoj trasi humanosti. Krajnji cilj je manastir Ostrog, gde planira da stigne 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene