VAŽNA VEST: Univerzitet u Beogradu objavio konkurs za upis nove generacije studenata

Novosti online

29. 04. 2024. u 08:39

UNIVERZITET u Beogradu (UB) objavio je na svom veb portalu konkurs za upis nove generacije studenata.

ВАЖНА ВЕСТ: Универзитет у Београду објавио конкурс за упис нове генерације студената

Rektorat UB u Kapetan-Mišinom zdanju, Foto Z. Jovanović

Detalji o svakom od nivoa studija, uključujući i najvažnije datume, mogu se  pronaći na https://www.bg.ac.rs/upis/ klikom na pulsirajuće dugme ispred svakog od stepena studija.

Broj mesta za prijem nove generacije studenata po fakultetima zvanično će biti potvrđen kada upisne kvote odobri Vlada Republike Srbije, a UB očekuje da će to biti krajem maja. 

Senat UB na sednici 17. aprila doneo je odluku o raspisivanju konkursa za 369 studijskih programa, od čega je 101 studijski program na osnovnim akademski studijama, i ukupno 26.438 mesta, što znači više mesta na svim stepenima studija: osnovnim, master i doktorskim.

Od toga, na osnovnim studijama planirano je (odnosno usvojeno kao predlog upućen na usvajanje Vladi Srbije) 14.222 na budžetu i 12.216 mesta na samofinansiranju, navodi se u saopštenju univerziteta.

BONUS VIDEO: 90 GODINA OD ROĐENjA BATE ŽIVOJINOVIĆA: U glumu je ušao "kroz prozor"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!