NESTALU DANKU TRAŽIĆE I ZIGI: Pas MUP Srbije, koji je pomagao u potragama tokom zemljotresa u Truskoj, kreće večeras za Bor

Novosti online

28. 03. 2024. u 21:49

MALIONA Zigi, pas MUP Srbije, za spasavanje iz ruševina i potragu za ljudima, kreće večeras iz Novog Sada sa vatrogascima u Bor da se priključi u potrazi za malom Dankom.

НЕСТАЛУ ДАНКУ ТРАЖИЋЕ И ЗИГИ: Пас МУП Србије, који је помагао у потрагама током земљотреса у Труској, креће вечерас за Бор

Foto: S. R.

Podsetimo, Zigi je posle razornog zemljotresa u Turskoj pomagao u pronalasku zatrpanih i specijalno je treniran za te stvari.

Inače, večeras je u Banjsko polje došao i ministar policije Bratislav Gašić. Ministar je prema našim saznanjima došao da obiđe ljude na terenu koji već tri dana pokušavaju da odgonetnu sudbinu male Danke. On je sa terena na kom se vrši potraga i raščišćave otišao sa patrolama MUP koje su došle pod rotacijama.

Za sada nije poznato da li su bageri, koji su raščišćavali teren, završili sa prekopavanjem terena, ili su privremeno prekinuli rad.

Danas je ispred pojate - kuće gde je Danka nestala stigao i bager - mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja. Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo su pregledali šahte i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke. Bager je kasnije prešao i na imanje prekoputa, gde skuplja drveće i grane.

Nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde se danas kopalo.

Podsetimo, nestanak male Danke prijavljen je policiji u utorak u 13 časova. Ubrzo je krenula potraga, prvi put u Srbiji je aktiviran i sistem Amber alert „Pronađi me“.

Teren u Banjskom polju pretraživali su i dobrovoljci,pripadnici MUP – spasioci, uključili su se i pripadnici specijalnih jedinica sa psima tragačima, korišćeni su i dronovi i termodinamičke kamere.

U sredu uveče MUP je objavio da se prestaje sa pretragom terena i da istraga ide u drugom pravcu.

BONUS VIDEO - POSLEDNjI SNIMAK: Ministar Gašić napustio Banjsko polje, evo šta se dešava na mestu nestanka Danke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024