Više od 60 studenata započelo praksu u NIS-u

Promo

15. 03. 2024. u 12:00

KOMPANIJA NIS, kao jedan od poslodavaca sa najvećom ponudom prilika za mlade, pokrenula je novi program studentske prakse.

Више од 60 студената започело праксу у НИС-у

Foto: Promo

Program je pokrenut u saradnji sa devet fakulteta u Srbiji sa kojima kompanija neguje dugogodišnje strateško partnerstvo i trajaće dve nedelje. Osmišljen je kao poseban koncept koji izlazi u susret potrebama fakulteta, kako bi studenti na završnim godinama studija obavili obaveznu stručnu praksu od 90 sati.

Foto: Promo

U prvoj sezoni programa NIS Akademiju, kako je nazvan novi program studentske prakse, pohađa 62 studenta završnih godina ili master studija Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Ekonomskog fakulteta u Subotici, kao i Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Program studentima donosi pripremu za tržište rada, upoznavanje sa poslovanjem na terenu i nove mogućnosti za učenje i deljenje znanja. Podrazumeva i karijerno konsultovanje, radionice za pisanje CV-ja, pripreme za razgovor za posao i simulacije poslovnog intervjua. U program su uključeni i obilasci proizvodnih pogona i poslovnih objekata NIS-a, predavanja eksperata kompanije iz različitih oblasti, soft skills radionice, kao i timski rad na zadatoj studiji slučaja.

Foto: Promo

Nakon završetka NIS Akademije, svi studenti će biti uključeni u proces selekcije za osmu sezonu NIS Calling programa studentske prakse, za koju će prijave početi u aprilu. Na taj način će NIS najboljim među njima pružiti dodatnu podršku u prvim karijernim koracima i priliku da nastave saradnju sa kompanijom, imajući u vidu novu energiju i sveže ideje koje donose mlade kolege.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove