Sigurni tokom zime – uz domaće dizel gorivo

Promo

09. 01. 2024. u 16:17

SNEŽNE padavine početkom decembra otvorile su vrata mnogih skijaških centara u našoj zemlji. Sezona se polako budi i iskusni skijaši spremaju se za nove padavine koje nas očekuju. Odlazak na skijanje zahteva i pripremu vozila za planinske zimske uslove. Za vozače dizelaša ove zime imamo odlične vesti!

Сигурни током зиме – уз домаће дизел гориво

Foto Shutterstock

Dizel i niske temperature

Zašto su niske temperature uvek izazov za vozače automobila na dizel pogon? Dizel gorivo sadrži parafin, koji se pri niskim temperaturama neretko kristalizuje i začepljuje pore filtera goriva. Tako može doći do potpunog blokiranja protoka goriva te motor posledično ne može da startuje. Ovakva situacija dešava se i kod automobila koji nisu garažirani, te su tokom zimskih meseci izloženi mrazu, što je čest slučaj na planinama i u skijaškim centrima.

Domaće premijum dizel gorivo za zaštitu motora

Uz premijum dizel goriva niske temperature i snežni pokrivač više nemaju značajan uticaj na dizel motore. Kompanija NIS je u svom portfoliju premijum derivata razvila zimsko G-Drive dizel gorivo sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama, koje je obogaćeno aditivima poslednje generacije.

Reč je o gorivu vrhunskog kvaliteta, razvijenom u saradnji sa vodećim ekspertima iz oblasti aditiviranih goriva. Inovativna tehnologija izrade G-Drive dizela sa unapređenom formulom omogućava smanjenje naslaga na motoru i do 67%. Ovaj kompleks aditiva doprinosi optimalnom radu motora i na izrazito niskim temperaturama, te nesumnjivo olakšava startovanje samog motora, povećava njegovu efektivnu snagu, a samim tim snižava i potrošnju goriva.

Pored toga, kompleks aditiva u ovom gorivu povećava cetanski broj, što rezultira efikasnijim sagorevanjem goriva i poboljšanim opštim performansama motora. Aktivna komponenta za čišćenje utiče na obnavljanje i povećanje snage, produženje radnog veka, smanjenje rizika od kvarova i emisije štetnih gasova. Antikorozivna komponenta G-Drive dizel goriva obezbeđuje potpunu zaštitu svih delova motora od korozije.

Poboljšanje performansi i dodatna snaga motora svakom vozaču pružiće dinamičniju i ugodniju vožnju.

Kako biste bez problema startovali svog dizel ljubimca, na najbližoj NIS Petrol ili Gazprom benzinskoj stanici možete se uveriti u efikasnost zimskog G-Drive dizel goriva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)