STRAHUJU OD PLENIDBE: Problemi građana i zaposlenih zbog kolapsa "Simon vojaža"

M. S.

11. 03. 2021. u 07:13

DESETOMESEČNI štrajk zaposlenih u "Simon vojažu" iz Berana, najvećem autoprevoznom preduzeću na severu Crne Gore i vlasniku autobuske stanice u ovom gradu, izazvan finansijskim slomom kompanije, doveo je do haosa u ovom delu države.

СТРАХУЈУ ОД ПЛЕНИДБЕ: Проблеми грађана и запослених због колапса Симон војажа

Foto M. Sekulović

Građani Berana, Andrijevice, Bijelog Polja, Plava i Rožaja, brojni učenici i sudenti, muku muče da dođu do svojih radnih mesta i učionica, zbog čega su reagovale i neke političke stranke, ali, pomaka nema. Najfrekventnija autobuska stanica na severu, u Beranama, ne služi nameni, a ovih dana, isključena joj je i struja! Time je praktično firma čiji radnici platu nisu primili od juna 2018. godine, saterana u ćošak.

Predstavnik radnika u štrajku Nenad Radičević kaže da su njegove kolege zbog neizdržive situacije i nemogućnosti da rade besplatno, stupili u štrajk.

PRIJAVA

PROTIV Adrovića je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podneo njegov poslovni partner Simon Bernar iz Luksemburga. Adrović se njom tereti za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, zloupotrebu ovlašćenja u privredi, faslifikovanje isprave, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, utaja poreza i doprinosa, lažni bilans.

- Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih, jer se plašimo da ostali prevoznici kojima se duguju velike pare po osnovu prodatih autobuskih karata, ne počnu da plene imovinu kompanije i da jednog dana autobuska staniica ne završi kod nekoga ko nema veze sa ovim gradom i ovom delatnošću.

Opasnoost od zaplene je realna, smatraju gnevni radnici, koji za propast firme krive njenog suvlasnika Mehmeda Adrovića!

- Zahtevamo razrešenje neizdrživog stanja, isplatu svih obaveza prema nama i pokretanje firme. Međutim, veliko je pitanje da li će naši autobusi ikada više krenuti, jer, preduzeće su napustili vrsni vozači i mehaničari - kažu radnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati