HAOS U CRNOJ GORI: Koronom zaražena 33 radnika u bolnici u Risnu, obustavljeni ambulantni pregledi

V.V.

10. 03. 2021. u 17:25

U SPECIJALNOJ bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković" u Risnu obustavljeni su ambulantni pregledi jer su 33 medicinska radnika u izolaciji, inficirani virusom kovid 19.

ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ: Короном заражена 33 радника у болници у Рисну, обустављени амбулантни прегледи

Foto: V.V

Direktor dr Vlado Popović kaže da je u samoizolaciji najviše medincinskih sestara i lekara, dvoje je na lečenju u kotorskoj bolnici, u kojoj ambulantne preglede ne obavljaju još od prošle sedmice.

- Ono što je najveći problem je organizacija posla, pa smo bili primorani, u konstultaciji sa predstavnicima Kriznog medicinskog štaba, da obustavimo rad ambulanti i hladni hirurški program. To je bio jedini način da, koliko je to moguće, zaštitimo osoblje i napravimo odgovarajuću preraspodelu kadra, objasnio je dr Popović.

Prema njegovim rečima ni sada ne postoji deficit lekarskog kadra, već srednjeg – medicinskog, kojeg, nema dovoljno ni u redovnim okolnostima.

U Herceg Novom je tokom vikenda zabeležen mali pad broja pozitivnih slučajeva infekcije koronom utvrđenih PCR testovima. Slična je situacija i u kovid ambulanti, gde je nešto manji broj građana zatražio pomoć. Prema rečima vd direktora dr Gorana Komara, pad je mali, ali veoma je značajan jer daje izvesnu nadu da bi, ukoliko bi striktno ispoštovali mere, mogli ući u trend smanjivanja broja kovid obolelih i ono što je od kapitalne važnosti, broja onih koji boluju od kovid upale pluća.

- Pokriveni smo  kada je u pitanju ortopedija, neurohirurgija, neurologija, anestezija. Uspevamo ipak da se nekako organizujemo, a tokom protekle dve godine primili smo značajan broj medicinskih sestara, koje nedostaju ne samo nama nego je to problem i u svetu, i ne samo u ovim nego i u redovnim okolnostima, objasnio je dr Popović.

Prema njegovim rečima u risanskoj bolnici vakcinisalo se 45 radnika, na lečenju je osam kovid pacijenata, a 48 na drugim odelenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna