KATNIĆ MOŽE DA BUDE SVEDOK SARADNIK: Koalicija "Za budućnost Crne Gore" povodom saslušanja bivšeg glavnog specijalnog tužioca

M. SEKULOVIĆ

24. 04. 2024. u 16:55

- DANAŠNjOM objavom Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića u pojedinim medijima, definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana na, žargonski formulisano, “tovarenju” ostalih osumnjičenih. 

КАТНИЋ МОЖЕ ДА БУДЕ СВЕДОК САРАДНИК: Коалиција За будућност Црне Горе поводом саслушања бившег главног специјалног тужиоца

Foto Arhiva

Tako je Milivoje Katnić, a da nije ni trepnuo, na saslušanju kod istražnog sudije Gorana Šćepanovića, svu krivicu za saradnju i pomoć Kavačkom klanu prebacio na njegovog zamenika Sašu Čađenovića i Petra Lazovića - saopštila je koalicija "Za budućnost Crne Gore-Nova srpska demokratija-DNP".

- Tvrdnjom da je isključivo Saša Čađenović imao pristup "skaj" prepiskama Petra Lazovića, i da on navodno sebe svesno nije odredio da ima uvid u komunikaciju koju je SDT dobijao iz Europola, Milivoje Katnić pokušava od sebe predstaviti neobaveštenog dobroćudnog tužioca pred penzijom, koji se nikom nije mešao u posao. Tako je, odjednom, od čoveka koji je sebe na konferencijama za medije predstavljao kao vođu tima nesalomivih specijalnih tužilaca, prvom prilikom oprao ruke od Saše Čađenovića i Petra Lazovića, a nemamo dilemu da će sledeći za “pranje ruku” biti Zoran Lazović i Milo Đukanović. Upravo je crnogorska javnost saznala od Milivoja Katnića da je Petar Lazović bio tajni agent infiltriran u kavački klan, a onda na saslušanju kod istražnog sudije tvrdi da je ime tajnog agenta, tj. Petra Lazovića bilo poznato samo Saši Čađenoviću kao postupajućem tužiocu -  kažu iz koalicije ZBCG, odakle tvrde da je to "najbolji pokazatelj kako se Milivoje Katnić bez ikakvih problema odrekao Saše Čađenovića, pritom ga teško inkriminišući, i to da je bez njegovog znanja postao član OKG zajedno s Petrom Lazovićem".

Iz ZBCG tvrde da je istina sledeća: upravo je Saša Čađenović, dobijajući instrukcije od Milivoja Katnića, postao član OKG koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine počinjene u istoriji crnogorskog kriminala.

-I ako je neko mislio da će obavljivanjem Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića od njega napravit heroja, desilo se suprotno. Nekadašnji strah i trepet crnogorskog pravosuđa pretvorio se u osumnjičenog koji cinkarenjem svog zamenika pokušava spasiti sebe.

- Zato nas neće začuditi ako Milivoje Katnić do početka sudskog postupka dobije status svedoka saradnika jer na to ima pravo po ZKP-u, pošto nije osumnjičen da je bio na čelu OKG, već samo njen član. Ali i Saša Čađenović takođe ima pravo da zatraži status svedoka saradnika, ili sklopi sporazum o krivici kako bi olakšao svoj položaj u ovom postupku. Naravno, to sve zavisi od SDT- a i kasnije od suda, iako je već sad mnogima jasno da će biti mrtva trka ko će prvi od osumnjičenih zatražiti povoljniji status u istrazi i sudskom postupku - kategorilni su iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)