PARTIJE PUNE PODELA: Iako se činilo da nepoznanica nema, u Andrijevici pred izbore vri

M. SEKULOVIĆ

13. 04. 2024. u 06:45

U ANDRIJEVICI vri pred lokalne izbore zakazane za 2. jun. I to u gotovo svim partijama,koje se uveliko spremaju za izbore, ali, istvremeno osim sa potencijalnim koalicionim partnerima,muku muče i sa zbivanjima u svojim redovima.

ПАРТИЈЕ ПУНЕ ПОДЕЛА: Иако се чинило да непознаница нема, у Андријевици пред изборе ври

M. SEKULOVIĆ

Zasada sve se vrti oko nastupa Socijalističke narodne partijae Crne Gore (SNP) i Nove srpske demokratije, koje su pod sloganom "Za budućnost Andrijevce-SNP-DF", bile na vlasti u Andrijevici, zajedno sa Demokratama, sa kojima je predizbornu koaliciju gotovo već sklopila SNP, koja posle jedne neuspele "runde" pregovora, ponovo razgovara sa Novom.

- Jeste, pričali smo i u četvrtak. Mi smo otvoreni za široku koaliciju, ali, zasada nema dogovora - kažu iz SNP.

Nesporazumi u PES

VELIKO interesovanje ne samo u Andrijevici, vlada za nastup Pokreta "Evropa sad", u kome je takođe došlo do "nesporazuma", nakon što je predsednik države Jakov Milatović napustio Pokret. Nakon toga, nekoliko već viđenih kandidata za vrh odborničke liste na izborima u Andrijevici, jednostavno je ispalo iz konkurencije. Razlog, bliskost i prijateljske veze sa Milatovićevim savetnikom, bivšim ministrom poljoprivrede u Vladi Zdravka Krivokapića, Aleksandrom Stijovićem.

Koalicija sa SNP i Demokratama garantuje pobedu na izborima, možda i apsolutnu vlast, kažu u taboru Nove, čiji čelnici razgovaraju sa DNP Milana Kneževića. On je pre nekoliko dana najavio široku koaliciju sa Novom, Pravom Crnom Gorom i Slobodnom Crnom Gorom, uz poziv svim partijama osim DPS i satelita. Par dana kasnije, Knežević je najavio koaliciju sa Slobodnom Crnom Gorom, napominjući da se razgovara i sa građanskom listom "Za budućnost naše dece", Ivana Radojevića, doskorašnjeg funkcionera SNP, koji će, nema sumnje, odneti deo glasova svojoj dojučerašnjoj partiji.

- Mi razgovaramo sa DNP, ali i sa SNP. Pričaćemo o svemu i na današnjem Glavnom odboru partije - kažu iz Nove srpske demokratije, koju su mesecima potresali sukobi pa je mesni odbor bio raspušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!