KLJUČEVI ZA DVE PORODICE: Opština Zemun u saradnji sa Komesarijatom pomaže izbeglim licima

B.B.

16. 05. 2024. u 12:28

PREDSEDNIK opštine Zemun Gavrilo Kovačević je sa saradnicima i pomoćnicom komesara za izbeglice i migracije Dušicom Popović uručio ključeve stanova za dve izbegličke porodice, koje će od sada živeti u Zemun polju.

КЉУЧЕВИ ЗА ДВЕ ПОРОДИЦЕ: Општина Земун у сарадњи са Комесаријатом помаже избеглим лицима

Foto: Beoinfo



– Velika je privilegija podeliti radost sa našim sunarodnicima izbeglim iz Knina pre tri decenije, sa porodicama Martinović i Starčević, prilikom potpisivanja ugovora i dodele ključeva - rekao je Kovačević. - Njihov podstanarski život je sada završen. Opština Zemun, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, nastavlja da pomaže najugroženijima. Naša obaveza je da na svaki način unapredimo položaj izbeglih i interno raseljenih lica. Ovaj projekat stambenog zbrinjavanja kao konkretna pomoć svakako poboljšava životne uslove i unapređuje integraciju naših sugrađana u društveni život lokalne zajednice.



Tokom prethodnih godina, opština Zemun je uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije kroz različite vidove pomoći pružila podršku za 563 porodice izbeglica i interno raseljenih lica -  dodelu stanova, građevinskog materijala, ekonomsko osnaživanje, kao i dodelu paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!