PREDSTAVOM "KNJIGA O MILUTINU" POČEO SA RADOM NOVI TEATAR U NAJMLAĐOJ GRADSKOJ OPŠTINI: Radi i pozorište u Surčinu

Š.M.

22. 04. 2024. u 18:27

SALA Doma kulture u Surčinu preuređena je u pozorište, koje je svečano otvoreno predstavom Zvezdara teatra "Knjiga o Milutinu" u izvođenju čuvenog glumca Nenada Jezdića. Prema rečima predsednika opštine Stevana Šuše, otvaranje je proteklo odlično, a za događaj se tražila karta više, tako da bi i duplo veći prostor bio mali da primi sve zainteresovane građane.

ПРЕДСТАВОМ КЊИГА О МИЛУТИНУ ПОЧЕО СА РАДОМ НОВИ ТЕАТАР У НАЈМЛАЂОЈ ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ: Ради и позориште у Сурчину

GO Sur;in

Teatar je smešten u sali Doma kulture u Vojvođanskoj ulici. Ostvarena je saradnja sa "Zvezdara teatrom", pa osim "Knjige o Milutinu" na novoj surčinskoj sceni biće izvedeno još nekoliko predstava koje se nalaze na repertoaru ovog prestoničkog pozorišta. Kako je za "Novosti" rekao predsednik GO Surčin Stevan Šuša, sređeni prostor doma kulture ima svu neophodnu opremu, a u salu može da stane više od 300 gledalaca.

- Predstava je protekla odlično, čak su i iz grada dolazili da se raspituju za karte - kaže Šuša za "Novosti". - Mesta su popunjena danima unapred, a atmosfera je bila fenomenalna, uz naravno sjajnu izvedbu Nenada Jezdića. Iako se pozorište gradilo duže od očekivanog, konačno smo dočekali i da se otvori. Ponosni smo na ovo što smo uradili, cilj nam je da što više promovišemo kulturne događaje među Surčincima.

Surčinski teatar ima dogovor sa pozorištem sa Zvezdare, a četiri njihove predstave biće igrane u novom prostoru. U toku ove godine verovatno će ovde biti izvođena samo nekoliko predstava mesečno. Opština u naredne dve nedelje mora da završi tehničku dokumentaciju kako bi u što skorijem periodu započeli i zvanično sa prodajom karata za predstave.

- Želimo da stvorimo pozorište koje će imati kvalitetan repertoar, osim toga voleli bismo da negujemo i glumce amatere, ali i škole glume za decu. Izgradnja i uređenje prostora za teatar sada nam deluju kao lakši deo posla, pošto sada moramo da pokažemo svim građanima da mogu naći kvalitetan program i izvan centra grada.

Sledeći Boljevci i Dobanovci

OSIM Doma kulture u Vojvođanskoj ulici, sređeni su i prostori u Boljevcima i Dobanovcima. Njihovim preuređenjem Surčinci dobijaju mesta gde će biti u prilici da uživaju u kulturnim sadržajima. Teatar koji se otvara u petak smešten je u istoj zgradi gde i Opština. Jedan od planova za budućnost je i da se Opština iseli iz ove zgrade, a da ona postane ustanova kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)