SPEKTAKL NA "VEMBLIJU": Bolton i Oksford vade poslednju vizu za Čempionšip

O. M.

18. 05. 2024. u 12:28

VEMBLI stadion u Londonu biće danas poprište odlučujuće bitke za plasman u Čempionšip. Odluku o trećem putniku u najjaču drugu ligu na svetu doneće Bolton i Oksford, pobednici polufinalnih mečeva doigravanja.

СПЕКТАКЛ НА ВЕМБЛИЈУ: Болтон и Оксфорд ваде последњу визу за Чемпионшип

Foto Profimedia

Jedna od ove dve ekipe pridružiće se Portsmutu i Darbiju koji su se direktno plasirali kao prvi i drugi.

Dugo je Piterboro slovio za glavnog kandidata za promociju, ali je lošim igrama ispustio mesto u prva dva a kasnije u dvomeču sa Oksfordom pomalo i nesrećno ostao bez vize za Vembli.

Ovo "nesrećno" nikako ne znači da je Oksford nezasluženo u finalu plej-ofa. "Bikovi" su u poslednjih 12 utakmica izgubili samo dva puta. Jednom od Linkolna koji je u to vreme još bio u konkurenciji za plej-of, a drugi put od Boltona koji im je naneo težak poraz od 5:0.

S druge strane, Bolton je izgubio revanš polufinala od Barnslija, ali je ukupnim rezutatom prošao dalje. Pre tog poraza, Bolton je poslednji put izgubio još sredinom marta od Derbija.

U poslednjih pet mečeva između Boltona i Oksforda u Ligi jedan, Bolton je pobedio tri puta, Oksford Junajted je pobedio jednom, a jedan meč je završen nerešeno. Poslednji meč ova dva tima odigran je u martu 2024. godine, pomenutih 5:0 za Bolton.

Napad oba tima je izvanredan, Oksford Junajted je postigao 79 golova (četvrti u takmičenju), a Bolton vodi u ligi sa 86 golova. U defanzivi, Bolton je primio 51 gol (deli šestu do osmu poziciju u takmičenju), dok je Oksford Junajted primio 56 golova (deseti u takmičenju).

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo