VELIKI USPEH FOLKLORACA IZ VOJSKE: Sabor ansambla (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 05. 2024. u 13:43

NA 21. Saboru folklornih ansambala Srbije „Mali zlatni opanak“ dečji ansambl KUD-a „Stevan Sinđelić“ iz Vojske ostvario je veliki uspeh.

ВЕЛИКИ УСПЕХ ФОЛКЛОРАЦА ИЗ ВОЈСКЕ: Сабор ансамбла (ФОТО)

Foto:Jovica Šajatović

Oni su u kategoriji leptira u konkurenciji od preko 40 ansambala u ukupnom plasmanu osvojili treće mesto, a proglašeni su i za iznenađenje festivala. Pored toga, ansambl iz Vojske osvojio je drugo mesto za koreografiju „Igre iz Šumadije“ Bojana Aćimova.

- Veoma smo ponosni na nagrade, koje su rezultat predanog rada i ljubavi prema folklornom nasleđu. Zahvaljujemo se svim članovima ansambla, roditeljima i svima koji su podržali naš trud. Reč je o velikom priznanju i za našu zajednicu što nam je podstrek da nastavimo negovanje naše tradicije i čuvamo kulturno nasleđe – ocenjuje Jovica Šajatović, predsednik folklornog ansambla iz Vojske.

Odluku o nagradi doneo je eminentni žiri u sastavu: prof dr Dimitrije Golemović, prvakinja „Kola“ Zorana Mitrović i istraživač i koreograf Dragomir Medulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!