APOKALIPSA U NEMAČKOJ: Sve je potopljeno, u toku evakuacija (VIDEO)

Novosti online

18. 05. 2024. u 13:34

OBILNE kiše dovele su u petak do poplava i aktivirale klizišta u zapadnoj Nemačkoj. Zgrade u glavnom gradu Sarbrikenu i drugim opštinama morale su biti evakuisane zbog porasta vodostaja.

АПОКАЛИПСА У НЕМАЧКОЈ: Све је потопљено, у току евакуација (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Sarbrikenu izdalo je saopštenje o "velikom području pogođenom poplavama“, a najjače je pogođen jugoistočni deo savezne države. Zasad nema informacija o povređenima, rekao je portparol ministarstva.

U delu Sarbrikena Volklingenu ulice su isključene s električne mreže zbog poplava. Snabedvanje pitkom vodom je ipak osigurano, saopštili su iz opštine u petak kasno uveče.

- U Volklingenu se očekuju milionske štete, posebno u privatnom sektoru, kažu u opštini.

Poplavljeni domovi za penzionere

Sarbriken, kao i nekoliko okruga, proglasio je stanje velike štete. Nekoliko zgrada u gradu moralo je biti evakuisano. Grad je organizovao alternativni smeštaj u školama i telefonsku liniju za građane. Pogođeni su i neki domovi za penzionere.

Nemačka meteorološka služba upozorila je na kontinuiranu jaku kišu u ranim jutarnjim satima u subotu, posebno u područjima zapadno od Rajne. Nakon toga očekuje se lagani prestanak padavina.

Kancelar Olaf Šolc otkazao je predizborni nastup planiran za subotu u Sarbrikenu. Umesto toga, posetiće Sarbriken zajedno s premijerkom pokrajine Anke Rehlinger kako bi stekao uvid u situaciju na terenu, najavio je portparol vlade u Sarbrikenu uveče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo