BAKA MILKA U 96. KUVA I ŠARA JAJA: Obučava mladu Nikšićaku Srbadiju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 05. 2024. u 08:49

NIKŠIĆANKA, Milka Mirković, kako za sebe kaže ponosna Srpkinja iz roda Koprivica, dočekala je da, u dobrom zdravstvenom stanju, u 96 godini šara i kuva jaja za Vaskrs, po receptu njenih pramajki, što je prenela i prenosi generacijama mlađih žena.

БАКА МИЛКА У 96. КУВА И ШАРА ЈАЈА: Обучава младу Никшићаку Србадију

foto v mitrić

Uspela je  da pobedi opaki korona virus, kako ističe uz Božju pomoć, i zahvaljujući velikoj pažnji njenih sinova, kćeri, snaha, zetova unuka i praunuka i zdravstvenog osoblja.

 -Uz molitvu i reči „Hristos vaksrse“ sve je lakše i bolje -kaže baka Milka, dok sprema liske  koje koristi za kuvanje vaskršnjih jaja.-U tim rečima je ljubav.Nema ništa bez ljubavi, bez sloge i međusobnog poštovanja.Moje je srce veće od Lovćena kad vidim ljubav prema meni moje čeljadi i kad vidim kako se između sebe vole, poštuju i pomažu na razne načine.Bez ljubavi nema ni zdravlja ni dugog života.To moje ogromno iskustvo svedoči.

I,zaista,kaže naša sagovornica,uspela je spremi vaskršnja ja za kuvanje, onako kako kažu njene kćerke i snahe“kako samo ona zna“.Tome je naučila, ne samo njih, već“više od pola nikšićke mile joj i drage srbadije“.

Baka, osim u Crnoj Gori, ima čeljad u Srbiji i Republici Srpskoj.Svi joj se javaljju i svakom se obraduje.Njena praunuka Aleksandra u Bijeljini najbolji je đak u Semberiji i sprema se za Sportsku gimnaziju, a, kao i njen otac Miloš, proslavljeni košarkaški as, žari i pali na košarkaškim terenima kao "zvezda" među "zvezdama".Briljantan đak je i praunuk Aleksandar, koji, kako kažu nastavnici, ide dalje i po tri koplja od znanja za svoj uzrast, što važi i za najmlađu unuku Teodoru...

Mada su u Bijeljini, članovi porodice njenog sina Draga, uvek, kako vele, osećaju se kao da su svakog časa sa dragom baka Milkom, o čemu svedoče, osim praunuka, sina i unuka, i divne snahe Rosa iz čuvene Rađevine i  rođena Beograđanka Jovana, koje su, takođe, iz divnih poroduca u kojima caruje ljubav i sloga. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove