NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

KOSOVO NIJE DRŽAVA I NE MOŽE U SAVET EVROPE: Vulin razgovarao sa članovima Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve

Novosti online

18. 05. 2024. u 12:25

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je telefonskim putem sa članovima Svetog arhijerejskog sinoda Grčke pravoslavne crkve Njihovim visokopreosveštenstvima mitropolitom Elasonskim Haritonom i mitropolitom Didimotike Damaskinom.

КОСОВО НИЈЕ ДРЖАВА И НЕ МОЖЕ У САВЕТ ЕВРОПЕ: Вулин разговарао са члановима Светог синода Грчке православне цркве

Foto Ministarstvo odbrane

Tokom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su jasno stavili do znanja da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve, te da podržavaju nastojanja srpske države i srpske crkve da se izbore sa nepravdama koje se nanose srpskom pravoslavnom narodu. 

Njihova visokopreosveštenstva su kazala da štetne izjave i zalaganja pojedinih političara koji pripadaju grčkom narodu nisu stavovi Grčke pravoslavne crkve i grčkog naroda. Mitropoliti Elasonski Hariton i Didimotike Damaskin su posebno istakli da Kosovo nije država i da ne može biti član međunarodnih organizacija, pa ni Saveta Evrope. 

Mitropoliti Grčke pravoslavne crkve su istakli da grčki pravoslavni narod uvek stoji uz pravoslavne Srbe i da izjave i delovanja pojedinih grčkih političara ne mogu i neće poremetiti bratske odnose i bratsku ljubav dva pravoslavna naroda. 

Njihova visokopreosveštenstva mitropoliti Grčke pravoslavne crkve uputili su pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se mitropolitima Grčke pravoslavne crkve Elasonskom Haritonu i Didimotike Damaskinu na doslednom stavu da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i istakao da država Srbija veoma poštuje stavove Grčke pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA LAŽI IZ SARAJEVA: Evo šta je Vučić zaista rekao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)