DOBRO DOŠLI, POŠTOVANI KINESKI PRIJATELJI: Osvanule moćne poruke u čast dolaska predsednika Si Đinpinga (FOTO)

Novosti online

08. 05. 2024. u 08:20

KINESKI predsednik stigao je sinoć u posetu Srbiji, a na velikom video-bimu kod Skupštine Srbije osvanula je poruka dobrodošlice za Si Đinpinga.

ДОБРО ДОШЛИ, ПОШТОВАНИ КИНЕСКИ ПРИЈАТЕЉИ: Освануле моћне поруке у част доласка председника Си Ђинпинга (ФОТО)

Foto: Novosti

- Dobro došli, poštovani kineski prijatelji - piše na video-bimu na srpskom i kineskom jeziku, uz fotografiju kineske zastave.

Širom Beograda postavljeni su bilbordi sa porukama dobrodošlice za kineske prijatelje.

Kineski predsednik Si Đinping došao je u dvodnevnu posetu Beogradu, a danas će mu biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, gde će ga ugostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Posle ceremonije svečanog dočeka uslediće sastanak dvojice predsednika.

Prema planu posete, biće održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Kine predvođen dvojicom predsednika, a zatim i ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmena potpisanih bitaleralnih dokumenata.

Kineska delegacija broji oko 400 članova, a tokom posete planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma iz različitih oblasti. Predsednik Si Đinping i predsednik Vučić će se posle ceremonije obratiti medijima. Si Đinping je sinoć doputovao u Beograd u pratnji supruge profesorke Peng Lijuan, a na aerodromu Nikola Tesla ga je dočekao predsednik Vučić sa suprugom Tamarom Vučić.

Kineskog predsednika dočekali su i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, kao i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom. Predsednik Si Đinping poručio je sinoć, po dolasku u Beograd, da je čelično prijateljstvo Srbije i Kine pustilo dublje korenje u srcu dva naroda i da je uveren da će ova poseta biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)