FUDBALSKI KLASIK NA ''SANTIJAGO BERNABEUU'': Real i Bajern se bore za mesto u finalu Lige šampiona gde ih, na iznenađenje svih, čeka Dortmund

V.M.

08. 05. 2024. u 07:40

U revanš utakmici polufinala Lige šampiona gledaćemo fudbalski klasik između Reala i Bajerna na ''Santijago Bernabeuu'' (21.00). Prvi meč je završen rezultatom 2:2, tako da će pobednik današnjeg susreta igrati u finalu sa Borusijom iz Dortmunda koja je sinoć eliminisala PSŽ.

ФУДБАЛСКИ КЛАСИК НА САНТИЈАГО БЕРНАБЕУУ: Реал и Бајерн се боре за место у финалу Лиге шампиона где их, на изненађење свих, чека Дортмунд

Foto: Profimedia

Prošle nedelje u Minhenu je viđena veoma dobra utakmica. Iako je Bajern bolje otvorio meč, prvi je do gola došao Real preko svog najboljeg igrača Vinisijusa koji je svojom kretnjom izbacio Kima i rutinski sproveo u mrežu dodavanje Krosa, tako da su ''kraljevići'' imali prednost na poluvremenu.

Ponovo su Bavarci bolje otvorili poluvreme, ali ovoga puta su to uspeli da ''kaparišu'' golovima Sanea, odnosno Kejna, koji su preokrenuli meč u korist nemačkog velikana.

Ipak, nisu uspeli da sačuvaju tu prednost, a ponovo je krivac bio Kim koji je u 82. minutu napravio jedanaesterac nad Rodrigom koji je u pogodak pretvorio Vinisijus i tako svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 2:2.

Ništa manje uzbuđenja ne očekujemo večeras u Španiji, samo će sada uloga favorita pripasti Realu za razliku od meča na ''Alijanc areni'' gde je po bukmejkerima blagi favorit bila bavarska mašinerija.

Posle tog susreta oba tima su odigrala po meč u domaćim prvenstvima, a izabranici su trijumfom nad Kadizom (2:0) iskoristili poraz Barse od Đirone i vratili titulu u svoj posed. 

Ako na to dodamo osvajanje Superkupa, jasno je koliko dobru sezonu igraju Madriđani, pogotovo ako napomenemo da su tokom gotovo čitavog toga perioda bez Tiba Kurtoea (vratio se na gol protiv Kadiza), a veći deo kampanje propustio je i jedan od najboljih štopera sveta Eder Militao.

Sa druge strane, Bajern je nastavio sa lošim partijama u Bundesligi, a ovoga puta savladao ga je Štutgart (1:3), mada to nije puno poremetilo goste koji su apsolutno fokusirani na Ligu šampiona koja im može biti spas jer do sada nisu osvojili nijedan trofej, tako da su u opasnosti da po prvi put od 2011/12. ne osvoje ništa u sezoni.

Rivalstvo ovih timova je jedno od najvećih na međunardnoj sceni, veoma često su ukrštali koplja i odigrali su najviše međusobnih susreta u istoriji evropskih takmičenja - čak 27. Svi su igrani u okviru Kupa ili Lige šampiona i svi osim dva odigrani su u eliminacionoj fazi elitnog evropskog klupskog takmičenja. Dosadašnji učinak je 11 pobeda Bajerna, 12 Real Madrida i četiri remija.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Alabe, dok će kod gostiju meč propustiti Koman, Saša Boj, Sar i Buhman.

U Minhenu smo videli koliko su ovi timovi izjednačeni, očekujemo nov neizvestan meč u njihovoj režiji i tipujemo ''iks'' na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Xv|X (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)