ČEKA SE SEDNICA SKUPŠTINE: I dalje brojne nedoumice oko statusa Apotekarske ustanove u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

17. 05. 2024. u 11:28

Frazom „ista meta, isto odstojanje“ u nakraćem bi mogao da se opiše trenutni status Apotekarske ustanove u Kraljevu koji je minulih mesec i po dana uzburkao duhove u gradu na Ibru.

ЧЕКА СЕ СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: И даље бројне недоумице око статуса Апотекарске установе у Краљеву

G.Šljivić

Urpkos zahtevima zaposlenih da se održi referendum na kojem bi se sugrađani izjasnili o sudbini ustanove čiji je osnivač Grad, protestima pred Gradskom upravom, kao i petciji koju je potpisalo oko 18.000 Kraljevčana, lokalna samouprava ne odustaje od namere da pod zakup izda osam objekata Apotekarske ustanove čije je vlasnik.

To potvrđuje i predlog ovdašnjeg Gradskog veća, o kojem će se tek izjasniti odbornici lokalnog parlamenta, o raspisivanju oglasa za izdavanje na period od 10 godina gradske apoteke „Crveni krst“ i „Zdravlje“, kao i apoteka u naselju Ribnica, Vrnjačkoj Banji, Podunavcima, Raški, Stublu i varošici Ušće u Ibarskoj klisuri. A, obaveza zakupca trebalo bi, navodno, da bude zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vreme za zaposlenima koji su već radno angažovani u ovim ili drugim objektima Apotekarske ustanove.

- Nama je namera gradske vlasti jasna, ali mi nastavljamo borbu za svoja radna mesta, svoju egzistenciju i svoje porodice, kao i za Kraljevčane koji su korisnici naših usluga – poručuju apotekari dodajući da i dalje (o)čekuju sastanak sa predstavnicima Gradske uprave povodom zahteva za održavanje referenduma.

G.Šljivić

 

Kada će se i da li će se taj refrendum održati, kao i kakvi će biti njegovi efekti ostaje da se vidi. U međuvremenu, posle tri neodržane sednice zbog nedostatka kvoruma Skupštine grad Kraljeva na zahtev ovdašnje opozicije, naredno zasedanje lokalnog parlamenta, na kojoj će se konačno raspravljati o sudbini Apotekarske ustanove, kako saznajemo, zakazano je za 24. maj.

G.Šljivić

 

- Pored ostalog, na dnevnom redu naći će se i razmatranje izveštaja o poslovanju Apotekarske ustanove, imenovanje vršioca dužnosti direktora, kao i predlog te sporne Odluke o davanju pod zakup lokala čiji je vlasnik grad, a korisnik ova ustanova. O svemu tome imaće priliku da iznesu svoj stav i izjasne se i odbornici opozicije i vladajuće koalicije – kaže Nenad Marković, predsednik Skuštine grada Kraljeva.

G.Šljivić

 

NEIZVESNOST

- TIH osam apoteka za koje planiraju da raspišu oglasu za izdavanje pod zakup, sa ukupno 32 radnika donose čak 54 odsto prihoda Apotekarske ustanove – podesćaju zaposleni. - Ako ostane bez tog prihoda, kao i značajnijeg finansiranja Grada, ova Ustanova praktično će da se ugasi jer ostale apoteke nisu profitabilne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu