HOD PO MUKAMA VLASNIKA STANOVA U ZGRADI U KRALJEVAČKOJ ČIKA LJUBINOJ ULICI Na ulici zbog tuđeg dugovanja

G. ĆIROVIĆ

15. 05. 2024. u 12:38

ZBOG neizmirenog kreditnog duga od oko 40.000 evra prema banci prvobitnog investitora stambene zgrade u Čika Ljubinoj ulici, u centru Kraljeva, porodica koja je vlasnik tri stana u ovom objektu, najverovatnije, ostaće bez svoje legalne imovine.

ХОД ПО МУКАМА ВЛАСНИКА СТАНОВА У ЗГРАДИ У КРАЉЕВАЧКОЈ ЧИКА ЉУБИНОЈ УЛИЦИ  На улици због туђег дуговања

G.Šljivić

Jer, 14. maja popodne, stvari iz stanova zatekli su u hodniku i ispred zgrade, nas kao i radnike koji su ih, bez ikakvog overenog dokumenta nadležnih institucija, prinudno iseljavali.

- Tako su im, rekoše, naložili novi vlasnici i tek kada smo im rekli da su stanovi još pod sporom i da je zgrada na placu našeg dede, prekinuli su iznošenje - svedoči Dragana Zečević, vlasnica (ne)spornih stanova koje je 2004. dobila razmenom nepokretnosti sa prvobitnim investitorom, Obradom Tašićem, na ime naknade za svoju dedovinu, odnosno porodičnu kuću i zemljište od pet ari, što je sve overeno i u sudu.

"Čvor"

PRVOBITNI investitor Obrad Tašić (na slici) kaže da je od ukupnog duga banci, koji iznosi 930.000, dosad vraćeno 890.000.

- Banka čiji su se menadžment i vlasnik menjali bar deset puta imala je dovoljno kapaciteta da naplati preostala potraživanja od oko 40.000 eva prodajom garažnog prostora ili tri stana u potkrovlju. Bez potrebe je došlo do "čvora" koji ni Sud nije razmrsio kako treba, a ovim ljudima je oteto ono što im pripada - ističe Tašić.

Po okončanju gradnje, najnormalije su dobili ključeve ukupno četiri stana i dva lokala, uselili se ne sluteći da tu počinje višegodišnji hod po mukama.

- U međuvremenu smo saznali da je Tašić plac prodao drugoj firmi, odnosno fiktivnu polusrušenu kuću, iako postoji Rešenje građevinske inspekcije da se tu već nalazi zgrada u izgradnji. Novi investitor je ipak završio izgradnju i mi smo stanove dobili, ali smo ubrzo saznali da su pod hipotekom - dodaje Zečevićeva, uz napomenu da je banka to učinila iako su već bili predmet sudskog spora.

Da bi se namirio dug investitora, dve porodice su po tom osnovu, početkom minule decenije, već iseljene iz ove zgrade, a njihovi stanovi su prodati...

- Zbog pravnih zavrzlama, Ustavni sud je odbio našu žalbu, a banka je krajem prošlog meseca jednoj ovdašnjoj firmi prodala tri naša stana i dva lokala za 110.000 evra, neobaveštavajući nas da je raspisana javna licitacija. Ubrzo su se pojavili predstavnici novog vlasnika koji su najpre nasilno ušli u moj, kao i u stanove moga brata i tetke, te zamenili brave. Potom su, bez ikakvog dokumenta o prinudnom iseljenju, poslali radnike da izbace naše stvari - kaže Dragana Zečević.

I, dok sa tetkom Ljiljanom, suznih očiju, pred zgradom sedi na dve fotelje koje su se nekada nalazile u dnevnoj sobi, poručuje da će, ako ne bude moglo drugačije, pravdu potražiti i pred međunarodnim sudom u Strazburu!

 

G.Šljivić

 

 

G.Šljivić

Dragana Zečević

G.Šljivić

 

G.Šljivić

 

G.Šljivić

Obrad Tašić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu