NA MATURU BEZ AUTA: Održana tribina u Čačku

V. ILIĆ

14. 05. 2024. u 15:34

ZA učenike završnih razreda srednjih škola, u Borčevoj hali, održana je tribina “Na maturu bez automobila”, u okviru istoimene kampanje, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Tribina u Čačku organizovana je u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijskom upravom u Čačku.

НА МАТУРУ БЕЗ АУТА: Одржана трибина у Чачку

Foto Privatna Arhiva

- Ovo je veoma značajna i edukativna manifestacija, namenjena maturantima, koji posle srednjeg obrazovanja i punoletstva, jedan period života krunišu maturskom večeri. Nakon toga, umorni ili pod dejstvom alkohola nikako ne bi trebalo da sedaju za volan, jer dovoljan je trenutak nepažnje za katastrofalne posledice. Roditelji, bake i deke, taksi služba, pa čak i policija može bezbedno da ih preveze do svojih domova. Nažalost, mi smo u Čačku, pre dve godine, imali ogromnu tragediju, izgubili smo četiri sjajna momka, koji su bili odlični đaci i taj jedan trenutak nepažnje, neprilagođena brzina dovela je do toga da svi izgube svoje mlade živote. I to je opomena za sve maturante, prava lekcija da na maturu ne idu automobilom – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je najavio da će gradsko rukovodstvo ulagati u održavanje i unapređenje putne ifrastrukture, radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Foto Privatna Arhiva

Na tribini je istaknuto da u saobraćaju najviše stradaju mladi od 15 do 30 godina. Za 30 godina izgubljeno je 25.000 ljudi, a statistika je i dalje poražavajuća. Gosti tribine bili su i žrtve saobraćajnih nezgoda, koji su budućim maturantima u Čačku jasno poručili da na maturu treba da idu bez automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo