SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

S.Rajić

08. 05. 2024. u 17:15

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНИЈЕ! Новак Ђоковић открио зашто није много играо у последње време

FOTO: Tanjug/AP

Nova pauza koju je uzeo Nole, od poraza u polufinalu Monte Karla od Kaspera Ruda iskorišćena je da se još više dotera forma pred naredne izazove.

- Mislim da sam na pravoj ruti da na Rolan Garosu dostignem vrhunac forme. Takođe, nadam se da ću na takmičenju u Rimu mnogo bolje proći nego što je bio slučaj u Monte Karlu. To je želja, motiv i cilj da na svakom nadmetanju, da idem do kraja - dosta otpimističnije nego pre nadmetanja u Kneživini gleda Novak.

Đoković takođe smatra da mu pauza nije bila hendikep već će od nje osetiti benefite.

- Imao sam dosta vremena za odmor, ali i isto tako da treniram. Stigao sam u Rim nešto ranije, kako bi bolje osetio Centralni teren. Isto tako, četiri, pet dana pre prvog meča daje mi mogućnost da sparing mečeve sa najboljim teniserima. Kada igrate trening setove imate uvid gde je vaša igra trenutno i na čemu mogu da poradim pre prvog susreta - objasnio je Novak.

Jedna od glavnih tema, bila je nova promena u stručnom štabu. Umesto dosadašnjeg kondicionog trenera Italijana Marka Panikija, vratio se Austrijanac Gerbhart Fil-Grič.

- Nisam imao previše vremena za adaptaciju na njegov program i pristup. Jako dobro se poznajemo, od početka smo se sinhronizovali, dogovorili na koji način želimo da pristupimo kako na terenu tako i van njega. Isti je slučaj bio i sa Nenadom Zimonjićem. Zadovoljan sam kako su prošle pripreme u prethodne dve nedelje radujem se takmičenju u Rimu, ali najviše Rolan Garosu, Vimlbdonu i Olimpijskim igrama. To je blok nadmetanja za koji se intezivno spremam. Ipak, treba da sačekam i da vidim kako će se sav rad preneti i na moje igre na terenu - konstatovao je Novak.

Bolje nego pre meseca dana

PRED poslednji turnir u Rimu Rafael Nadal zadovoljan je osećajem koje mu daje njegovo telo, uglavnom izmučeno povredama u poslednje vreme.

- Pre mesec dana bilo skoro nemoguće da pomislim da bih mogao da igram u Barseloni, pa u Madridu, a sada da budem ovde u Rimu. Ovo mi je treći turnir zaredom i to su dobre vesti. Moram da nastavim da da gledam iz dana u dan, ali sam zadovoljan kako se osećam - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)