RANJIVA JE I "CRVENA FURIJA": Rukometaši u Lalinu igraju prvi meč baraža za odlazak na SP sa domaćinom, Španijom

S. K.

07. 05. 2024. u 20:30

„ORLOVI“ moraju da preskoče najtežu moguću prepreku ukoliko žele da igraju na SP u januaru 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Rukometaši sutra (21.00) u prvom meču baraža u Lalinu izlaze na megdan jednoj od najtrofejnijoj selekciji sveta, Španiji. Revanš je u nedelju (17.00) u novosadskom SPENS-u.

РАЊИВА ЈЕ И ЦРВЕНА ФУРИЈА: Рукометаши у Лалину играју први меч баража за одлазак на СП са домаћином, Шпанијом

FOTO: N. Paraušić

Obe selekcija razočarale su na nedavnom EP u Nemačkoj. Španci su bili tek 13, a naši 19. Zbog toga su obe reprezentacije morale u razigravanje za odlazak na SP.

- Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu.Španci imaju veoma kvalitetnu ekipu, apsolutni su favoriti. Ali, i mi imamo šansu, da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje. Oni će igrati pod velikim pritiskom, s obzirom da su ostvarili izuzetno loš rezultat na EP što bi trebalo da iskoristimo. U Španiji ćemo pokušati da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom u Novom Sadu pokažemo u najboljem svetlu – ističe za sajt RSS pivotmen Dragan Pešmalbek.

Selektor Srbije Boris Rojević zbog povreda nekoliko igrača neće moći da izvede najjači tim na megdan Špancima. Ali, Milosavljev, Cupara, Pešmalbek, Kukić, Vanja Ilić, Kos, Kojadinović i ostali obećavaju da će pružiti svoj maksimum. I selektor Španije Đorđi Ribera je mešao karte, pa u timu neće biti Kanjelasa, Garsije, Figuersa, Solea, ali tu su Moros, Gvardiola, Makeda i prva zvezda Aleks Dujšebajev.

-Očekuje nas duel sa jednom izvanrednom ekipom, koja ima prekaljene igrače, tako da ćemo odigrati dve veoma teške utakmice. Od Španaca se uvek mnogo očekuje i pritisak je na njihovoj strani.Mi ćemo kao i uvek uz dobar ambijent i atmosferu među nama pokušati da što bolje spremimo utakmocu i da ćemo poslednji atom snage da ostvarimo dobar rezultat kako bismo u Novom Sadu sa navijačima srušili Špance. Iako smo pred dvomeč imali problema sa povredama, nadam se da ćemo svi pružiti maksimum. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se borimo i da napravimo dobar rezultat koji će nam biti vetar u leđa za novi ciklus – naglašava Lazar Kukić.

Ulaznice za revanš

TREBOVANjE ulaznica za revanš meč  vrši se preko mejla:ulaznice@rss.org.rs, a moći će da se preuzmu od 8.do 11.maja (od 12 do 18 časova) u prostorijama Saveza za školski sport Vojvodine (Sutjeska br.2), kao i na dan utakmice, od 10 do 17 časova na blagajni SPENS-a.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...