ZAPEČENI KROMPIR SA MLEKOM I SIROM: Prilog bez kojeg ne možete da zamislite nijedan obrok

Novosti online

19. 05. 2024. u 07:00

Krompir i meso su kombinacija koju svi vole. Sada napravite krompir iz rerne sa mlekom i poslužite sa mesom ili salatom.

ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА МЛЕКОМ И СИРОМ: Прилог без којег не можете да замислите ниједан оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g krompira 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • 800 ml mleka 
  • 90 g maslaca 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kad se ohladi, isecite ih na kolutove. Rasporedite ih u pleh, po potrebi posolite. Zagrejte puter i ulje, pa dodajte iseckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno, pržite 1 minut i sipajte mleko. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte crvenu papriku. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Pripremljeni fil prelijte preko krompira. Pospite sa oko 50 g rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 190° S nekih 20 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića