OVAKO GA SIGURNO NISTE SPREMALI: Fino, mekano pecivo sa viršlama i puterom (VIDEO)
UKUSNA večera koja se jednostavno priprema
Isprobajte recept sa preukusno pecivo koje će obradovati celu poroicu.
Pecivo sa viršlama i puterom - sastojci:
100 ml vode
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Pecivo sa viršlama i puterom - priprema:
U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika, preseći na pola po dužini, pa na 2 dela i tako dobijemo 6 parčića. Svaki deo premazati maslacom.
U svaki deo uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa naredni levo, pa desno, pa levo... i tako redom. Prekriti da odmore, a za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom, malo da odmori. Mekano kao duša savršenog ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)