FRONT SE RASPADA SIRSKI RASPUŠTA BRIGADE: Kakva sudbina čeka Azovce iz 3. jurišne brigade (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 05. 2024. u 18:00

NOVI glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Sirski uvodi u ukrajinsku vojsku praksu raspuštanja jedinica koje su se povukle sa položaja.

ФРОНТ СЕ РАСПАДА СИРСКИ РАСПУШТА БРИГАДЕ: Каква судбина чека Азовце из 3. јуришне бригаде (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap/Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni

Posle 67. odvojene mehanizovane brigade „Ukrajinski dobrovoljački korpus“, 110. brigada našla se pod represijom Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine. Ako su prvi odustali od položaja u blizini Časovog Jara, drugi su se povukli u Kislovku u pravcu Kupjanska.

Foto: Printscreen

Prema dostupnim informacijama, komanda operativno-taktičke grupe „Starobeljsk“ i operativna grupa „Kupjansk“ organizovale su provere u 110. brigadi, koju su ruske trupe izbacile iz Kislovke, što je dovelo do proboja uz naknadno zauzimanje ne samo ovog sela, već i susedne Kotljarovke. Pri tome se ne uzimaju u obzir sve tvrdnje da brigada ima samo 50 odsto ljudstva redovnog sastava, da nema municije i teško naoružanja za borbu protiv tenkova.

Trenutno je poznato da su privedeni komandanti tri bataljona ove brigade, broj 112, 114 i 116, kao i komandiri nekoliko četa. Svi oni se terete da bez naređenja povlače jedinice na rezervne položaje. Sami bataljoni će biti rasformirani, a ljudstvo će biti upućeno u druge brigade u istom pravcu.

-Privedeni su komandanti bataljona (112., 114., 116.) i komandiri četa koji su napustili Kotljarovku, Kislovku i položaje u rejonu Tabajevke, izveštava TG-kanal Colonelcassad.

Prema ukrajinskim izvorima, 3. jurišna brigada, formirana od azovskih nacionalista, takođe može biti rasformirana. Komanda brigade ignoriše naređenja Sirskog.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!