STIGLI PRVI DNK NALAZI U SLUČAJU DANKE ILIĆ

S. M. J.

08. 05. 2024. u 17:42

U VIŠE javno tužilaštvo u Zaječar stigli prvi izveštaji DNK veštačenja materijala iz predmeta teškog ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Za sada bez bioloških tragova devojčice.

СТИГЛИ ПРВИ ДНК НАЛАЗИ У СЛУЧАЈУ ДАНКЕ ИЛИЋ

Foto: Tanjug/Privatna arhiva

Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je za „Novosti“ informaciju da su stigla prva DNK veštačenja i da na njima nema bioloških tragova Danke Ilić, dvogodišnje devojčice čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

- Stiglo nam je prvih nekoliko izveštaja, tek jedan deo tragova koji se veštači, a veštači se mnogo predmeta. U tim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice – kaže za „Novosti“ Miodrag Canović, tužilac VJT iz Zaječara.

On nam je potvrdio da se veštači oko 500 tragova pronađenih u službenom vozilu JKP „Vodovod“ za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, ali i da se veštači odeća, obuća osumnjičenih, predmeti i alati iz njihovih domaćinstava i tragovi pronađeni na terenu. Veštači se GPS uređaj iz službenog vozila "Vodovoda", kako bi se utvrdili parametri kretanja Dragojevića i Jankovića na dan nestanka devojčice.

Među pristiglim izveštajima Nacionalnog centra za kriminalističku forezniku ima i predmeta iz službenog vozila gradskog „Vodovoda“ koji su na dan nestanka devojčice vozili osumnjičeni.

-To svakako nisu svi tragovi. Mi tek očekujemo da pristignu i ostali – navodi Canović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)