ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса

Новости онлине

27. 04. 2024. у 15:00

Када једном пробате проју са медом и путером пожелећете чешће да је спремате. Док је врућа, премазује се слатким преливом, а сваки залогај се топи у устима.

ПРОЈА СА МЕДОМ И ПУТЕРОМ: Премазана слатким преливом, неодољивог укуса

Фото: Приватна архива

Састојци:

  • 1 шоља белог брашна
  • 1 шоља кукурузног брашна
  • прстохват соли
  • 1/4 шоље шећера
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 115 г отопљеног путера
  • 2 кашике биљног уља
  • 2 јаја
  • 1 шоља јогурта
  • 1/4 шоље меда
  • За прелив:
  • 1/3 шоље путера
  • прстохват соли
  • 2 кашике меда 

Припрема:

У чини помешајте кукурузно и бело брашно, со и прашак за пециво, па помешајте састојке за проју. Убаците шећер, па поново промешајте. У јогурт убаците мед, уље, отопљен путер и јаја, па добро умутите. Постепено додајте смесу са јогуртом и јајима у суве састојке за проју, па добро умутите жицом. Излијте смесу у ватросталну посуду, па пеците проју на 220°С око 25-30 минута. У чинију убаците путер, прстохват соли и кашику меда, па миксајте 4 минута. Потом додајте остатак меда и умиксајте. Врелу проју премажите слатким преливом.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

НАГЕ СЛИКЕ: Због ових радова је Меланија Трамп подигла глас (ФОТО)

НАГЕ СЛИКЕ: Због ових радова је Меланија Трамп подигла глас (ФОТО)

МЕЛАНИЈА Трамп (54), бивша прва дама Америке, осврнула се на своје голишаве фотографије настале током њене манекенске каријере. Лепа Словенка изнела је став о контроверзним сликама у својој објави на друштвеним мрежама, везаној за њене предстојеће мемоаре под називом "Меланија".

19. 09. 2024. у 18:20

Коментари (0)

Ово је најпопуларнија дестинација у току септембра и октобра Last Minute акција! Платите 6 ноћења, а боравите 9 или 10!