BIĆE IM ODBROJANI DANI : Ministarstvo odbrane potvrdilo - Važna pobeda ruske vojske

Novosti online

18. 05. 2024. u 15:41

RUSKA vojska je oslobodila selo Starica u Harkovksoj oblasti i nastavlja da napreduje u dubinu neprijateljske odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

БИЋЕ ИМ ОДБРОЈАНИ ДАНИ : Министарство одбране потврдило - Важна победа руске војске

Foto: Profimedia

Tri sela – Izbitskoje, Starica i Bugrovatka – čine važnu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine. Ako ruske trupe uspeju da ih oslobode, to će izolovati Volčansk, a ukrajinskim jedinicama u gradu će dani biti odbrojani.

Pored toga, ruska vojska je porazila ljudstvo i tehniku ukrajinske vojske kod sela Veterinarnoje i Miropolje u Harkovskoj oblasti kao i kod Loknje u Sumskoj oblasti, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Borci su u protekla 24 časa odbili četiri kontranapada ukrajinske vojske kod mesta Lipci, Tihij i Volčansk, poručuju iz Ministarstva.

Ukrajinska vojska je u ovom delu fronta izgubila oko 150 vojnika, tenk, dva borbena oklopna vozila i dva automobila, borbeno vozilo "grad", artiljerijski sistem poljske proizvodnje "krab" i ukrajinske "Bogdana", kao i samohodnu haubicu "gvozdika", ali i jedno skladište municije, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA LAŽI IZ SARAJEVA: Evo šta je Vučić zaista rekao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!