AEK NA PUTU DA ODBRANI TITULU: Pirejci predugo slavili plasman u finale Lige konferencija

O. M.

15. 05. 2024. u 09:26

AEK gostuje Olimpijakosu u jednom od dva derbija 35. kola grčke Superlige. Utakmica se igra na stadionu "Jorgos Karaiskakis" od 19 časova.

АЕК НА ПУТУ ДА ОДБРАНИ ТИТУЛУ: Пирејци предуго славили пласман у финале Лиге конференција

FOTO: Tanjug/AP

Šampion je u prethodnom kolu izgubio od PAOK-a sa 3:2, ali je zadržao lidersku poziciju sa 75 bodova. Utakmica na "Tumbi" obilovala je preokretima. Domaći su poveli u četvrtom minutu, a već u devetom je bilo 1:1. AEK je poveo sa 2:1 u 75. minutu, ali su "crno-beli" u poslednjih deset minuta sa dva gola došli do novog preokreta, čime su smanjili zaostatak za liderom na samo jedan bod.

S druge strane, Olimpijakos je pre tri dana takođe izgubio od PAOK-a u zaostaloj utakmici 31. kola. Srpski reprezentativac Andrija Živković je golom i asistencijom spustio na zemlju Pirejce koji su očigledno malo duže slavili plasman u finale Lige konferencija, tri dana ranije posle pobede u dvomeču sa Aston vilom.

Dva kola pre kraja još uvek sva četiri grčka velikana imaju šanse da osvoje šampionski naslov, s tim što Olimpijakosu ovde igra samo pobeda. AEK-u bi u zavisnosti od rezultata susreta između PAOK-a i Panatinaikosa možda i bod bio dovoljan jer u poslednjem kolu imaju lagan posao protiv Lamije na svojoj "Aja Sofiji". Međutim, u slučaju da iz drugog derbija domaći PAOK izađe kao pobednik, žuto-crnima bi bod ovde malo značio jer bi PAOK tada preuzeo čelo tabele, a u poslednjem kolu ekipa naših Andrije i Živka Živkovića igra gradski derbi na stadionu Arisa, gde doduše nikad nije favorit.

U prethodnom meču između ovih klubova AEK je pobedio sa 1:0 na stadionu "Aja Sofija" u martu. Jedini gol za AEK postigao je Niklas Elijason u 91. minutu.

AEK je u poslednje vreme bolji od Olimpijakosa u međusobnim susretima. Crno-žuti su bez poraza u poslednjih pet mečeva Superlige 1 (tri pobede, dve nerešene). Olimpijakos traži svoju prvu ligašku pobedu u mečevima između dve ekipe od marta 2023. godine kada je pobedio sa 3:1 u gostima. U Pireju su poslednju prvenstvenu pobedu ostvarili u februaru 2022. godine, a u međuvremenu imaju jednu Pirovu pobedu (2:1) u revanšu polufinala Kupa prošle sezone kada je AEK prošao dalje zbog pobede od 3:0 u prvom meču.

Glavna udarna snaga AEK-a, dvojac Ezekiel Ponse i Levi Garsija zajedno su postigli 27 golova i obojica su u konurenciji za prvog strelca lige sa El Kabijem iz Olimpijakosa i našim Ognjenom Ožegovićem.

Olimpijakos je ove sezone odigrao pet derbija kod kuće i izgubio četiri, pobedivši samo PAOK u plej-ofu. S druge strane, AEK u gostima ima skor od po dve pobede i dva poraza uz jedan remi. Olimpijakos ima niz od tri pobede kod kuće koji počinje 3. aprila protiv Arisa. AEK ima dve pobede i dva poraza na gostovanjima od početka plej-ofa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)