JOŠ DVE POBEDE I TITULA: Ne deluje da ovakav Totenhem može da stane na put Sitijevom osvajanju rekordne četvrte uzastopne Premijer lige

V.M.

14. 05. 2024. u 07:30

MANČESTER siti dele dve pobede od osvajanja nove titule, a danas će im prepreka biti Totenhem sa kojim se sastaju u Londonu od 21.00.

ЈОШ ДВЕ ПОБЕДЕ И ТИТУЛА: Не делује да овакав Тотенхем може да стане на пут Ситијевом освајању рекордне четврте узастопне Премијер лиге

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je tradicionalno slučaj u Premijer ligi, Mančester siti vodi glavnu reč u borbi za titulu. Ponovo mu je najveći rival u njoj Arsenal koji trenutno jeste prvi na tabeli sa poenom prednosti, ali odigrao je meč više od ''građana'' koji imaju sve u svojim rukama i ako pobede na dve preostale utakmice, ponovo će postati šampioni Engleske.

Iako su u odličnoj formi od pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, danas će igrati protiv tradicionalnog teškog rivala koji je od dolaska Pepa Gvardiole na klupu ubedljivo najteži rival Sitiju.

Na poslednjih deset njihovih obračuna ''pevci'' su slavili četiri puta uz pet pobeda ''građana'' i jedan remi, tako da gosti moraju biti posebno oprezni na večerašnjem gostovanju.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je Totenhemov večiti neprijatelj Arsenal, tim sa kojim se Siti bori za titulu. Naravno da će igrači ''pevaca'' igrati na pobedu, ali atmosfera na stadionu može biti veoma čudna pošto je po pisanju britanskih medija veliki broj vlasnika sezonskih ulaznica prodao svoje karte za ovaj meč jer postoji dosta pristalica domaćih koji priželjkuju poraz svog tima kako Arsenal ne bi osvojio titulu.

Domaćinima realno ova utakmica ne znači mnogo, za vikend su ostvarili veoma bitnu pobedu protiv Barnlija (2:1) i gotovo sigurno će završiti kao peti na tabeli jer imaju šest bodova više od šestoplasiranog Njukasla i smeši im se igranje u Ligi Evrope iduće sezone, pogotovo ako imamo u vidu da poslednje kolo igraju protiv Šefilda protiv kojeg teško da neće osvojiti bar jedan bod kojim bi matematički obezbedili peto mesto.

Momentum je sigurno na strani Sitija koji izgleda spremno za osvajanje četvrte uzastopne titule, a bolju priliku da savlada Totenhem neće imati jer su ''pevci'' pre pobede nad Barnlijem doživeli čak četiri uzastopna poraza uz 13 primljenih golova na tim mečevima.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Udogija, Ričarlisona, Dejvisa, Solomona, Sesenjona i Forstera, dok će kod gostiju Gvardiola imati gotovo čitav roster na raspolaganju.

Sitiju su potrebna tri boda jer Arsenal ima bolju gol-razliku koja se gleda ukoliko timovi imaju isti broj osvojenih bodova i očekujemo da ''građani'' kao prvi na tabeli dočekaju poslednje kolo u kojem dočekuju Vest hem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića