NICINIH DEVET KRUGOVA (DANA) PAKLA: "Orlići" su bili hit sezone pa pali, sada se vraćaju na vrh, ali imaju stravičan raspored

O. M.

10. 05. 2024. u 08:30

NICA će ugostiti Avr u utakmici 33. kola francuskog fudbalskog šampionata. Stadion "Alijanc rivijera" biće poprište ovog meča od 21 čas.

НИЦИНИХ ДЕВЕТ КРУГОВА (ДАНА) ПАКЛА: Орлићи су били хит сезоне па пали, сада се враћају на врх, али имају стравичан распоред

Foto: Profimedia

Početak sezone bio je obećavajući za "orliće" koji su dugo bili najveći hit evropskog fudbala, uz Bajer iz Leverkuzena i Štutgart u Nemačkoj, odnosno Đironu u Španiji, Aston vilu u Engleskoj i Bolonju u Italiji.

Ali, za razliku od ostalih navedenih timova koji su svi redom obezbedili ili su na korak da obezbede plasman u Ligu šampiona, a Leverkuzen čak i naslov prvaka Nemačke, Nica je posustala do granica da nije više sigurna ni da li će uopšte igrati u Evropu naredne sezone.

Krivca za to nije lako pronaći, ali ima nekoliko faktora: prvo, Nica se predugo oslanjala na čvrstu odbranu a u napadu šta urade. Drugo, bili su znatno oslabljeni tokom odigravanja Afričkog kupa nacija i treće i najvažnije - igrače je stigao umor, a klupa je pretanka da bi to podnela.

Ipak, Nica je ponovo pronašla formu u poslednjih nekoliko nedelje - u pravo vreme dok pokušava da oživi svoje snove o kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona po samo drugi put u svojoj istoriji. Uprkos zaostatku od 1:0, "orlići" su preokrenuli protiv Strazbura i pobedili sa 3:1 u svom poslednjem meču krajem aprila, produživši niz neporaženosti na četiri meča (po dve pobede i neodlučene) i pomerili se na četiri boda zaostatka za četvrtoplasiranim Lilom, uz utakmicu manje.

Međutim, Nicu u dva poslednja kola, sve u roku od devet dana, čeka hod po ivici pakla, jer prvo dočekuje Pari Sen Žermen, a onda u poslednjem kolu gostuje Lilu i to je 90 minuta u kojih će možda stati cela sezona "orlića" i "mastifa".

Ali, neće biti lako pulenima Frančeska Fariolija ni protiv Avra, ekipe koju su uspeli da pobede samo dva puta u poslednjih 19 međusobnih susreta. Imaju pet nerešenih i čak 12 poraza. 

Od te dve pobede jedna je na produžetke u Liga kupu, tako da na poslednjih devet susreta u Nici imaju samo jednu regularnu pobedu, tri remija i pet poraza.

Gosti će učiniti sve da produže taj dobar međusobni skor, s obzirom na to da vode tešku borbu za opstanak u Ligi 1. Izabranici Luke Elsnera, sina Nicine (i Zvezdine) igračke legende Marka, izašli su iz zone ispadanja u poslednja dva kola i sada su tri boda iznad Meca. Zanimljivo je da je i Avr u svojoj poslednjoj utakmici pobedio Strazbur sa 3:1, kao i Nica koja je to uradila kolo ranije, ali je njen meč 32. kola protiv Pari Sen Žermena odložen zbog obaveza "svetaca" u Ligi šampiona, odakle su, usput rečeno, ispali.

A Avr je kolo pre igrao i sa Pari Sen Žermenom. Kada su svi očekivali da Parižani pobedom nad davljenikom matematički osvoje naslov prvaka, oni su jedva izvukli bod. Samo da bi ih dan kasnije u šampione promovisao Lion, pobedom nad Monakom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)