PROGRAM LETNJE STRUČNE PRAKSE: Potpisan sporazum u Zrenjanu

B. G.

15. 05. 2024. u 14:30

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i dekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” prof. dr Milan Nikolić potpisali su Sporazum o saradnji u cilju realizacije programa “Letnje stručne prakse na teritoriji grada Zrenjanina, čime je nastavljena saradnja fakulteta i lokalne samouprave u okviru jedinstvenog projekta koji se realizuje od 2010. godine.    

ПРОГРАМ ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ: Потписан споразум у Зрењану

grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin je podržavao je projekat od početka, a prošle godine opredelio je sredstva u iznosu od 600 hiljada dinara, dok je ove godine planirano finansirenja 16 učesnika prakse, sa ukupnom sumom  800 hiljada dinara.

- Ovogodišnji ciklus realizuje se u okviru velikog jubileja, 50 godina od osnivanja Tehničkog fakulteta, a u znak poštovanja akcije i njenog unapređenja, ove godine je povećan iznos za stipendiranje učesnika prakse - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, prilikom potpisivanja sporazuma.

- Projekat pruža šansu svima da ostvarimo neke zajedničke ciljeve, a što se studenata tiče mislim da imaju lepu priliku da rade praksu, da se zaposle u uspešnim kompanijama i da nastave karijeru onako kako žele, a za fakultet je veoma značajno što nas privreda prepoznaje i podržava kao instituciju u kojoj se školuju vrhunski stručnjaci, pored svih rezultata koje imamo u nastavi i naučnom radu - dodao je prof dr Milan Nikolić, naglašavajući da je odnovna ideja Letnje stručne prakse da se omogući studentima zrenjaninskog fakulteta sticanje praktičnih znanja i veština u realnom sektoru privređivanja, a  zrenjaninskim kompanijama da prepoznaju i odaberu najkvalitetnijiestudente i zadrže ih u sredini iz koje su iznikli i dali doprinos njenom razvoju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!