POLA VEKA ČEKALI KILOMETAR ASFALTA: U čačanskim naseljima Trbušani i Mršinci privode se kraju radovi vredni ukupno 33 miliona dinara

V. ILIĆ

16. 05. 2024. u 07:00

MEŠTANI jednog dela Trbušana i Mršinaca sa oduševljenjem su dočekali građevinske mašine koje ovih dana završavaju asfaltiranje ulica ispred njihovih domova, kao i izgradnju fekalne kanalizacije, što je bilo jedno od gorućih problema u ovom delu Čačka.

ПОЛА ВЕКА ЧЕКАЛИ КИЛОМЕТАР АСФАЛТА: У чачанским насељима Трбушани и Мршинци приводе се крају радови вредни укупно 33 милиона динара

Foto GU Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kazao je da je fekalna kanalizacija u dužini od 1.800 metara urađena na četiri lokacije za 35 domaćinstava u Trbušanima, a sredstva od 18 miliona dinara obezbeđena su iz gradskog budžeta, preko mesne zajednice. Takođe, asfaltirano je oko 1.000 metara puteva, šest manjih krakova, koji su, prema rečima žitelja, veoma značajni za njihovo normalno funkcionisanje. Sredstva od 15 miliona dinara takođe su obezbeđena iz budžeta Grada, preko mesne zajednice.

- Živimo ovde od 1971. godine. Gazili smo kaldrmu i kamenje da siđemo na put. Sad je druga pesma - kazala je meštanka Trbušana Olga Bojović.

Puniša Grujić iz ovog naselja ispričao je kako je na prijemu kod gradonačelnika izrazio potrebu meštana ovog dela grada za izgradnjom fekalne kanalizacije, i odmah je dobio obećanje koje je sada ispunjeno.

Stadion i vrtić u planu

PLANOVI za Trbušane, prema rečima Todorovića su veliki. Među njima je nastavak izgradnje stadiona na FK Polet iz Trbušana, a kao kapitalna investicija izdvaja se početak izgradnje vrtića, u vrednosti od 84 miliona dinara, što se očekuje tokom leta ove godine.

- Sada stvarno svi možemo mnogo lakše da živimo, u odnosu na blato u kom smo bili. Osvetljen nam je i put pored groblja, što nam mnogo znači. Verujte da ni nama odraslima, a kamoli deci nikako nije prijatno da pored groblja prolazimo po mraku. Sada je ovaj deo potpuno drugačiji, a verujemo da će biti asfaltiran još jedan deo saobraćajnice kako bi se ovde za nas "zaokružila priča" - rekao je Grujić.

Gradonačelnik je podsetio i na takođe, značajnu i dugo očekivanu investiciju, koja je u ovom selu završena.

- Veoma je bitno da smo ovde doveli u red saobraćajnice koje su bile devastirane prilom izgradnje auto-puta. Završeni su rekonstrukcija i asfaltiranje opštinskog puta od škole u Prijevoru do škole u Trbušanima i dalje do raskrsnice sa državnim putem kod Komune u ukupnoj dužini od 4.470 metara - naveo je on.

U Mršincima je pri kraju asfaltiranje saobraćajnice, pored koje živi oko trideset stanovnika ovog sela, a cela investicija košta šest miliona dinara izdvojenih iz gradskog budžeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)