DRAMA NA VRHUNCU: Srpski vezista tema dana u grčkom fudbalu

Novosti online

16. 05. 2024. u 22:17

SRPSKI reprezentativac Andrija Živković postigao je dva gola i upisao asistenciju u još jednom derbiju grčkog prvenstva i pogurao svoj tim na prvo mesto. Kolo pre kraja Solunjani imaju dva boda više od prvog pratioca i aktuelnog šampiona AEK. Pretposlednje kolo vrlo uzbudljivog plje-ofa doneo je promenu u samom vrhu.

ДРАМА НА ВРХУНЦУ: Српски везиста тема дана у грчком фудбалу

Foto Profimedia

PAOK je savladao Panatinaikos 4:1, dok je AEK izgubio drugi meč zaredom - ovog puta od Olimpijakosa 2:0. Živković je, podsetimo, bio strelac i asistent u minulom kolu protiv Olimpijakosa u pobedi od 2:0, a nastavio je sa sjanim partijama i u sredu uveče.

Srpski reprezentativac je bio strelac za crno-bele iz penala u 72. minutu, potom i u 90, za pečat na pobedi. Golove za PAOK postigli su još Tajson i Vierinja. Živković je ove sezone upisao 10 golova i 8 asistencija. Za goste, strelac jedinog gola bio je Žeremejef u 78. minutu na asistenciju Filipa Mladenovića.

PAOK u poslednjem kolu igra protiv gradskog rivala Arisa, kojem gostuje. Živkoviću i družini potreban je samo bod kako bi šampionsku trku završili kao prvi. Aris je prethodna dva meča upisao dve pobede i jasno je da ovom timu neće faliti motiva da zakomplikuje život velikom rivalu da se domogne trofeja. Šest dana nakon meča sa PAOK-om Aris će igrati finale Kupa sa Panatinaikosom. Ekipa Fatiha Terima je inače najveći gubitnik same završnice prvenstva pošto je izgubila tri meča zaredom i tako ispala iz trke za titulu. Podsetimo da je uprava Panatinaikosa u toku sezone, u trenutku kada je ekipa bila na bod iza AEK-a, smenila srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića i na njegovo mesto dovela Terima. Panatinaikos je kolo pre kraja četvrti na tabeli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)