BRZA POSNA ŠTRUDLA: Bez kvašenja i prethodne pripreme napravite najmekše testo bez mleka i jaja, a tajna je u filu

Novosti online

19. 08. 2023. u 07:00

Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite

БРЗА ПОСНА ШТРУДЛА: Без квашења и претходне припреме направите најмекше тесто без млека и јаја, а тајна је у филу

Foto: Jutjub/Printskrin/ Slađini recepti

Sastojci za fil:

  • 300 ml čaja od jagode
  • 400 gr mlevenog maka
  • 150-200 grama šećera
  • 4 kašike džema
  • 100 grama suvog grožđe
  • 150grama mlevenih oraha,
  • po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
  • Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.

Testo:

  • 500gr. brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15gr. kvasaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje
  • 200ml. vode do 250ml.
  • Kora od 1 limuna, prsohvat soli

Priprema: Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.

Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.

Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)