PUTIN DOPUTOVAO U HARBIN: Svečano će otvoriti VIII Rusko-kineski EKSPO i IV Rusko-kineski forum o međuregionalnoj saradnji

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 05. 2024. u 20:40

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin doputovao je u kineski Harbin, gde će otvoriti VIII Rusko-kineski EKSPO i IV Rusko-kineski forum o međuregionalnoj saradnji.

ПУТИН ДОПУТОВАО У ХАРБИН: Свечано ће отворити VIII Руско-кинески ЕКСПО и IV Руско-кинески форум о међурегионалној сарадњи

Foto: EPA

U Harbinu će ruski lider učestvovati na ceremoniji otvaranja EKSPO-a i foruma o međuregionalnoj saradnji, a susrešće se i sa studentima i predavačima na Harbinskom politehničkom univerzitetu.

Ovo je prvo Putinovo putovanje u inostranstvo nakon što je ponovo izabran i zvanično stupio na dužnost predsednika.

Putin je u četvrtak boravio u Pekingu, gde su vođeni rusko-kineski pregovori u užem i proširenom formatu, nakon čega su lideri Rusije i Kine učestvovali u ceremoniji potpisivanja dokumenta i dali zajedničku izjavu. Nakon toga, održan je svečani prijem u ime predsednika Kine u čast predsednika Rusije.

Putin i Si Đinping takođe su prisustvovali svečanom koncertu povodom 75. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i otvaranja rusko-kineske godine kulture. Uveče su nastavili razgovore tokom neformalnog sastanka. Putin se u Pekingu sastao i sa premijerom Državnog saveta Kine Li Ćijangom.

(Sputnjik)

BONUSI VIDEO: RUSKI BOMBARDER - let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)