OSUJEĆEN TERORISTIČKI NAPAD NA KRIMU: FSB Rusije - Počinioci su priznali zločin i aktivno sarađuju

Novosti online

16. 05. 2024. u 13:06

RUSKA Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je osujećen teroristički napad na prugu na Krimu, za koji je osumnjičeno dvoje ruskih državljana optuženih da ih je regrutovala ukrajinska vojna obaveštajna služba.

ОСУЈЕЋЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА КРИМУ: ФСБ Русије - Починиоци су признали злочин и активно сарађују

Foto: Printskrin/TV Zvezda

- Zaustavljene su ilegalne aktivnosti ruskog državljanina rođenog 1999. godine i njegove partnerke rođene 2000. godine, koji su, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, planirali da dignu u vazduh železničku prugu u Lenjinskom okrugu Republike Krim, saopštio je Centar za odnose sa javnošću (COS) FSB Rusije, preneo je TASS.

FSB je naveo da je ruskog državljanina u oktobru 2023. godine preko internet mesindžera regrutovao službenik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, a on je kasnije regrutovao svoju partnerku da izvršava zadatke za ukrajinske specijalne službe.

Prema saopštenju, optuženi su u aprilu uzeli eksplozivnu napravu iz skrovišta u Sevastopolju, koju su pokušali da podmetnu ispod železničke pruge u blizini sela Oktjabrskoe, u Lenjinskom okrugu Republike Krim.

Kako napominje COS, muškarac i žena su prethodno fotografisali i poslali neprijatelju podatke o mestima boravka vojnog osoblja, položajima ruskih PVO sistema, kao i koordinate objekata energetskog kompleksa na poluostrvu. 

Protiv njih je pokrenut krivični postupak i oni se nalaze u pritvoru.

Počinioci su priznali zločin i aktivno sarađuju, naveo je COS.
 

BONUS VIDEO: PUTIN U PEKINGU: Pogledajte ceremoniju dobrodošlice ruskom lideru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)