HTELI DA UBIJU ZA "ŠAKU DOLARA": Novi šokantni detalji iz istrage o planiranju likvidacije Luke Bojovića

E. H.

14. 05. 2024. u 16:42

LIKVIDACIJU Luke Bojovića i njegovog bliskog saradnika Radomira Bobana Baćevića naručio je Radoje Zvicer, a organizovao Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara. Ovako glasi operativni podatak do kog su došle obaveštajne službe regiona, u kojem se naznačava da su za izvršenje zločina angažovani mladići, koji su bili spremni da to urade za nekoliko hiljada evra.

ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ЗА ШАКУ ДОЛАРА: Нови шокантни детаљи из истраге о планирању ликвидације Луке Бојовића

Foto: EPA

Ovo je već ustaljeni modus, ove dvojice begunaca, za kojima je Srbija raspisala poternice zbog drugih krivičnih dela, među kojima su i egzekucije po Beogradu. U svokom od ovih ubistava angažovani su, do tada, sitniji prestupnici, među kojima najviše narkomana. Oni praktično i ne znaju za koga čine zločin, a pored novca neretko se dešava da budu isplaćeni i u narkoticima.

Iako saznanja navode da je glavna meta bio Bojović, pominje se i Nikšićanin Baćović,koji godinama živi u delu Beograda, gde su u petak uhapšena petorica muškaraca, od kojih su četvorica osumnjičena da su pripremali teško ubistvo.

- Bojović je izuzetno oprezan i retko se može videti u prestonici - navodi naš sagovornik, blizak istrazi. - Po dolasku iz Španije, posle nekoliko meseci, preselio se na teritoriju Subotice i Zlatibora. Uglavnom je na relaciji između ova dva dela Srbije i tu je uplovio u neke biznise. Navodno, na jednoj od najlepših srpskih planina ima poslove u kojima mu je konkurent Darko Šarić, odnosno njegovi bliski saradnici.

Za razliku od Bojovića, Baćović se češće viđa na Vračaru, a u javnosti je poslednji put viđen pre oko godinu dana, na sahrani svog zemljaka Ranka Radoševića Eskobara, koji je ubijen u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. I njega su usmrtili mlađi ljudi, koji gotovo da nisu ranije imali dodira sa kriminalom.

Inače, Baćović s epominje kao čovek ,koji je navodno, preuzeo vođstvo "škaljarskim klanom", posle ubistva Jovice Vukotića u Istanbulu. To su operativni podaci bezbednosnih službi regiona, ali zvaničnih podataka o tome nema. "Škaljarci" i ekipa oko Bojovića su od ranije u tesnim odnosima.

Sa druge strane Šarić je blizak "kavčanima", odnosno Radoju Zviceru, sa kojim se dovodi u vezu kada je reč o organizovanju egzekucija u Grčkoj, tačnije u Atini i na Krfu, kada su ubijeni visokorangirani pripadnici "škaljarskog klana" Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alan Kožar i Damir Hadžić. Pljevljak je navodno dao nekoliko stotina hiljada evra za organizaciju ovih zločina.

Zvicer se sada preko Vušovića, dovodi u vezu sa pripremama za ubistvo Bojovića i Baćovića. Sumnja se da je on preko svojih ljudi "uposlio" Filipa K. , koji je angažovao Nikolu P. , Milana I., Bogdana P. i Sašu K. da pronađu i ubiju metu. Ova petorica s eterete da su od početka februara ove godine, pa do do hapšenja, 10. maja dogovarali se, planirali i organizovali ubistvo, ali ih je u realizaciji krvavog plana - sprečila policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)