NA HORGOŠU ZAPLENJEN "BMV", A NA KELEBIJI GUMENE BOMBONE SA KANABISOM:Carinici na severu zemlje imali pune ruke posla

J. L.

12. 05. 2024. u 11:13

Na graničnom prelazu Horgoš zaplenjen skupoceni BMW, a na Kelebiji slatkiši sa kanabisom.

НА ХОРГОШУ ЗАПЛЕЊЕН БМВ, А НА КЕЛЕБИЈИ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ СА КАНАБИСОМ:Цариници на северу земље имали пуне руке посла

foto: Uprava carine

Automobil stranih registarskih oznaka ''BMW M5'', 2018. godište, procenjen na gotovo 61 hiljadu evra, carinici su zatekli na prikolici kombija domaće registracije koji se preko prelaza Horgoš uputio ka Nemačkoj.

-Vozač kombija je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je pregledom  ličnih dokumenata potvrđeno da on ne poseduje radnu vizu niti boravak u inostranstvu, što znači da nema prava da upravlja ili prevozi vozilo sa stranim tablicama - navode u Upravi carina. - Zbog toga je sporni ''BMW M5'' privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom. U zavisnosti od presude koja bude usledila, luksuzni automobil će ili biti vraćen vlasniku ili će se naći na nekoj od narednih e-licitacija Uprave carina.

Malo dalje, na Kelebiji, kod putnika koji se preko tog prelaza vraćao u zemlju carinici su zatekli prtljag ispunjen raznim psihoaktivnim slatkišima. Naime, u prtljagu putnika i džepu od jakne carinici su pronašli četiri kutije gumenih bombona ''Gummy bear super strong'', tri lizalice ''Canabis Amsterdam'' i jedan kolač ''Space cake super strong'' koji u svom sastavu imaju psihoaktivnu supstancu – kanabis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)