PROFESIONALNI VOJNICI SPREMNI ZA NOVI POZIV: Kako izgleda stažiranje budućih podoficira u jedinicama Vojske Srbije (FOTO)

Novosti onlajn

02. 08. 2023. u 21:40

POLAZNICI 21. klase Osnovnog kursa za podoficire, koji su svoje usavršavanje započeli početkom marta ove godine, nalaze se na stažiranju za početne starešinske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ СПРЕМНИ ЗА НОВИ ПОЗИВ: Како изгледа стажирање будућих подофицира у јединицама Војске Србије (ФОТО)

Foto: Vojska Srbije

Stažiranje predstavlja završni modul ovog usavršavanja, tokom kojeg su profesionalni vojnici — budući podoficiri u prilici da se prvi put nađu u ulozi komandira i u praksi provere stečena znanja. Prethodno su se, tokom prva dva modula, osposobljavali za izvođenje individualne i specijalističke obuke i za komandovanje odeljenjem u izvršavanju opštih taktičkih zadataka.

Pod nadzorom prvih i glavnih podoficira i pretpostavljenih komandira, polaznici sada stiču prva iskustva u obavljanju osnovnih podoficirskih dužnosti i u praksi se upoznaju sa zadacima, obavezama i organizacijom rada u odeljenju, kako bi u potpunosti mogli da odgovore zadacima koji ih očekuju na prvim radnim mestima po stupanju u stroj starešina Vojske Srbije.

Pre upućivanja na ovaj nivo usavršavanja, profesionalni vojnici su prošli selekciju u svojim jedinicama i uspešno završili Liderski kurs. Oni koji savladaju sve module Osnovnog kursa za podoficire biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo