NARODNA BANKA SRBIJE: Oboren rekord ostvarenih instant plaćanja

G. V.

16. 05. 2024. u 13:58

NARODNA banka Srbije saopštila je danas da je u platnom sistemu za instant plaćanja - IPS NBS sistemu, 15. maja realizovano 432.875 plaćanja, u iznosu većem od 5,179 milijardi dinara, što predstavlja novi rekordni dnevni broj realizovanih transakcija od početka rada ovog sistema.

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ: Оборен рекорд остварених инстант плаћања

Narodna banka Srbije

Kako se navodi, sistem za instant plaćanja NBS omogućava jedan od najsavremenijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svetu i funkcioniše 24 časa, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini.

Dodaje se da zahvaljujući ovom sistemu NBS građani i privredni subjekti mogu plaćanja da izvršavaju lako i brzo, s bilo kog mesta i u koje god vreme, čak i vikendom, neradnim danima ili noću, a primalac plaćanja novac dobija za svega nekoliko sekundi.

Centralna banka Srbije podseća da je sistem za instant plaćanja NBS počeo s radom 22. oktobra 2018. i jedan je od prvih sistema te vrste u svetu i od tog datuma funkcioniše izuzetno uspešno, uz visok i stalno rastući broj plaćanja koje građani i privreda Srbije izvrše upotrebom sistema za instant plaćanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)