GUGL OTPUŠTA RADNIKE: Ceo jedan tim dobio otkaz, žele jeftiniju radnu snagu

Novosti online

01. 05. 2024. u 13:28

U TALASU otpuštanja koje je Gugl sprovodio proteklih nedelja, kompanija je zatvorila celi američki tim zadužen za Python, javlja HT.

ГУГЛ ОТПУШТА РАДНИКЕ: Цео један тим добио отказ, желе јефтинију радну снагу

Foto Shutterstock

Odluka je donesena u sklopu strategije smanjenja troškova, što zapravo znači zapošljavanje radnika izvan Sjedinjenih Američkih Država, po povoljnijim cenama.

Prema izveštaju, Gugl planira oformiti novi tim u Minhenu, koji će preuzeti dužnosti američkog tima, ali po znatno nižoj ceni.

Otpušteni članovi tima izrazili su duboko razočaranje, navodeći da su neki od njih proveli dve decenije u kompaniji, opisujući svoje radno mesto kao "najbolji posao ikada".

Tim koji je otpušten imao je manje od deset članova i bio je odgovoran za većinu Guglovih projekata povezanih s Pythonom, uključujući stabilnost programskog jezika unutar kompanije, ažuriranje hiljade paketa trećih strana i razvoj sistema za proveru tipa.

Osim programera Pythona, Gugl je prethodno otpustio radnike iz svojih odeljenja za nekretnine i finansije, dok je finansijska direktorka Ruth Porath u e-poruci zaposlenima naglasila da kompanija "nastavlja sa širim restrukturiranjem", fokusirajući se na lokacije poput Bangalorea u Meksiku City i Dublin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima