VELIKI PORODIČNI KARNEVAL U CENTRU GRADA: Svečanim defileom u Knez Mihailovoj obeležen Međunarodni dan porodice

S.V.

15. 05. 2024. u 16:00

CENTAR Beograda danas je vrveo od dečje graje, smeha i radosti. Povodom Međunarodnog dana porodice, juče je održan veliki prestonički porodični festival koji je počeo u podne, svečanim defileom od Kalemegdana, duž Knez Mihailove ulice, sve do Trga republike.

ВЕЛИКИ ПОРОДИЧНИ КАРНЕВАЛ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Свечаним дефилеом у Кнез Михаиловој обележен Међународни дан породице

IGOR MARINKOVIĆ

U veseloj povorci učestvovali su orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova, vitezovi iz Udruženja starih zanata i veština "Beli orlovi", mažoretkinje, ulične akrobate, folklorna društva, vrtići sa teritorije Starog grada, te mnogobrojni Beograđani i gosti prestonice. Na Trgu republike je, uz raznovrsni muzički program, nastavljen program velikog beogradskog porodičnog karnevala. Uveče je, na velikoj bini kod spomenika Knezu Mihailu, nastupio ansambl "Venac" sa narodnim pesmama i igrama sa Kosova i Metohije i predstavom "700 godina Gračanice".

IGOR MARINKOVIĆ

 

- U defileu je učestvovalo oko 300 mališana iz beogradskih vrtića koji su bili obučeni u kostime, a s obzirom da je tema ovog događaja "porodica je ljubav", oni su na papirićima pisali šta za njih znači porodica i to delili građanima - rekli su organizatori manifestacije "Beogradski dani porodice".

IGOR MARINKOVIĆ

+

Svečana kolona izazvala je veliku pažnju prolaznika u Knez Mihailovoj, koji su fotografisali učesnike defilea a mnogi su komentarisali da je veoma važno što se održavaju događaji posvećeni porodici, i da su ovakve manifestacije povod da se ljudi okupljju i druže. "Beogradski dani porodice" održavaju se od 15.aprila do 15.juna na 18 lokacija u prestonici. Međunarodni dan porodice obeležava se širom sveta svakog 15.maja od 1993. godine kada je Generalna skupština UN proglasila ovaj datum Svetskim danom porodice. Cilj ovog praznika je da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)